Özel Arama

13 Haziran 2009 Cumartesi

MİME CEVAP

Canım arkadaşım http://kandilsimidi.blogspot.com/ beni mimlemiş kendine teşekkür ediyorum ve sorularına cevap veriyorum..
SORU 1)Kullandığınız parfümün markası?
lancome tresor
SORU 2)Kullandığınız kremin markası?
s.t ıves swıss formula
SORU 3) şuan okuduğunuz kitabın adı?
en son okuduğum kitap sol ayağım
SORU 4)Enson aldığınız 3 ürün adı nedir?
defactodan aldığım siyah keten pantolon
park bravodan aldığım siyah beyaz piti kareli etek
gümüş kolye eşimin hediyesi:)
SORU 5)En çok sevdiğiniz 3 dizi film?
yaprak dökümü
aşkı memnu
fazla dizi izlemiyorum ama kaçırmadan takip ettiğim 2 dizi bunlar:)
Bende canım arkadaşım sevili http://sevilaltunel.blogspot.com/ http://bambikurabiye.blogcu.com/ mimliyorum kolay gelsin sevgiler:)

10 Haziran 2009 Çarşamba

KABAK DOLMASI

  
Bugünlerde evde diyet yemekleri favorimiz haline geldi adete artık sebze ağırlıklı besleniyoruz.. Bu hem daha sağlıklı ;hemde diyetde kilo vermek için sebzenin daha çok işe yaradığını düşünüyorum..
Malzemeler :
 1 kg. dolmalık kabak
  300 gr. kıyma
  3adet soğan 
 1 çay bardağıı pirinç
  1 çorba kaşığı sıvıyağ 
 1çorba kaşığı domates salçası
  1 demet dereotu ( ince kıyılmış )
 Tuz
 Karabiber   YAPILIŞI: Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın. Kıymanın içine soğanları rendeleyin. Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın. Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra kıymaya ekleyin. Tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin. İçlerini boşalttığınız kabakları hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun. Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin. Üzerine bir miktar su ekleyip hafif ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin. Daha sıcakken üzerine önceden kıyılmış dereotu serperek,  yoğurt eşliğinde servis yapın..
**************************************afiyet olsun*******************************************

8 Haziran 2009 Pazartesi

TAVUKLU PİLAV VE NAR EKŞİLİ SALATA

,
MALZEMELER:1 su bardağı pilavlık pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
 2 su bardağı kaynar su (, yada tavuk suyu)
tuz
YAPILIŞI: Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Suyunu çok iyi süzün.Pirinçler tek tek tane haline gelene kadar kavuralım..2su bardağı suyumuzu koyup kapağını kapatıp pişmeye bırakalım .Suyunu çektikden sonra biraz dinlendirip haşlayıp didiklediğimiz tavuk etini pilavla birlikte servise sunalım...
Yanınada nar ekşili bir salata yaptım siz isteğe  bağlı olarak başka bir şeyle servis edebilirsiniz!!!
************************AFİYET OLSUN****************************

7 Haziran 2009 Pazar

Hafta sonu::):) ve Hobi bahçemiz:)

Artık haftasonu;
Erkenden kalkıp pikniğe gidelim diye hazırlık yapıp birde pikniğe gidersek yer bulamazsak korkusunu artık yaşamıyoruz..Çünkü artık bizimde bir hobi bahçemiz var:):). Her ne kadar alınırken nasıl yapacağız nasıl bu işin üstesinden nasıl kalkarız diye düşünsemde oradaki arkadaşlarımın ve eşim çocukların gayretli çalışmalarıyla bahçemiz bir düzene giriyor.İnsanın kendi yetişdirğini yemesi daha güzel bir duygu olsa gerek .Bahçeye gittiğinde herkes gayretli bir çalışma işine giriyor... Artık haftasonu pikniğe nereye gitsek ne yapsak diye düşünmüyoruz. Çünkü bahçemizde çok güzel nezih bir ortam var hem ben hem eşim hemde çocuklarım çok mutluyuz...Resimdeki görünen saç kebaba gelince eşim yine marifetini konuşturup harikalar yarattı.Eve bu bahar gününde akşam yemeğine misafir çağırmak yerine bahçeye davet edelim dedik.Hem misafirlerimize değişiklik oldu hemde biz çok rahattık..Eşimin yaptığı saç kebabın yanına bende pilav ,salata , tatlı yaptım böylelikle leziz bir yemek oldu:).Bu saç kebap taşınan yan komşuma akşam yemeği olarak yaptığımız bir veda yemeği oldu:( Ama taşınsalar bile görüşmeye devem edeceğiz gene inşallah:):)