Özel Arama

16 Haziran 2009 Salı

MUTLU BİR HAFTA SONU

Yemekten sonra semaver keyfi:) canım eşimin yine marifetini konuşturduğu ızgarda tavuklar
Bu muhteşem limonlu keki annem yapmış tadı hala damağımda kaldı:)
Bu yine canım anneciğimin yaptığı güveç;:)
Buda canımmm eşimin hünerini gösterdiği köfteler:)

TÜRK KAHVESİ:)

Hobi bahçesi aldığımızdan beri zamanımızın büyük bir bölümünü orda geçiriyoruz..ilk olarak orda yapmış olduğum kömür ateşindeki türk kahvesinin tarifini ve inceliklerini kısa bir yazı ile paylaşacağım ..Sonrada hobi bahçesindeki pikniğimiz ve mangal partimizden kareler paylaşcağım....sevgiler
Bu tarifi siteden almamın amacı benim tarifimle birebir aynı olması:)
Kahve tarifinden önce "Türkler ve Türk Kahvesi" üzerine mini bir yazı paylaşalım.
Türkler için kahve içmek bambaşka bir keyiftir. Beraberinde getirdiği dostluk sevgi ve paylaşım için bir fincan kahveye büyük anlamlar yüklenir. "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" sözü bunu en iyi şekilde vurgular. Kahve içmek Türk halkı için o kadar büyük önem taşır ki dilimizdeki "kahvaltı" kelimesi kahve-altı sözcüklerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkmıştır. Kahve ikramı da dostlukların pekişmesinde önemli bir yer tutar. Ev sahibi misafirine verdiği değeri hazırladığı ve özenle sunduğu kahvesi ile gösterir. Evlilik öncesi kız istenirken gelin adayının damadın ailesine kahve yaparak ikram etmesi de âdettendir. Kahvenin kabulü ise ikramda bulunanı onurlandırır. Dilimize yerleşen "kahvesi içilir olmak" ve "bir kahveni içerim" deyişleri bunu ifade eder.
Bol köpüklü kahveler içildikten sonra sohbet daha da uzar ve sıra kahve falına gelir. Gelelim kahvenin tarifine (bilmeyen genç kızlarımıza duyrulur) :) Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir. İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir). Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr) iki çay kaşığı şeker ilave edin (ya da şeker arzuya göre). Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın. Bir süre sonra kabaran köpüğü ister tatlı kaşığı ile ister dökerek fincanlara pay edin. Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın. Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.
kaynak: http://www.izafet.com/damak-keyfi/106443-turk-kahvesi-nasil-yapilircbuyrun.html

Diyetisyen Selahattin Dönmez'in metabolizma hızlandırıcı bitki çayı tarifi

Evet sevgili arkadaşlarım yazın gelmesiyle düğünler çoğaldı ve hepimiz zayıflayıp formumuzu korumaya yolunda adımlar atmaya başladık...Zayıflamak isteyenlere benden de bir tarif SELAHATTİN DÖNMEZE ait olan bu tarifi şahsen kendim denedim ve işe yarıyor formunu koruyarak zayıflamak isteyen herkese metabolizme çayını tavsiye ediyorum...sevgiler:)
MALZEMELER;
2 adet elma 1 adet limon 1 kuru dal tarçin 1 tatli kaşığı tane karabiber 1 tatli kaşığı karanfil 2 veya 3 litre su
YAPILIŞI:
Elma ve limonlar 4 eşit parçaya kabuk ve çekirdekleri ile bir kaba konulur. İçine karabiber, tarçin, karanfil eklenir. 2 veya 3 litre suda kaynatılır. Sonra karışım iyice süzülür ve bir kaba konur..
KULLANIŞI: Günde 3 defa öğün sonrasinda sicak olarak içilmesi tavsiye edilir.

15 Haziran 2009 Pazartesi

PROFİTEROL

Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklarla evde nasıl vakit geçireceğim diye düşünmeye başladım evde iş bölümü yapmaya karar verdik bu yapılması gereken görevleri bir tablo yaptık bu yarışma 1 hafta sürecek bir hafta sonunda görevlerini yerine getirene bir ödülümüz olacak...
ve şimdiden çocuklar hevesle yapıyorlar.....Yapmaları gereken işleri zevkli hale getirdiğimi düşünüyorum...Ayrıca kızım bu sene ilk maaşını kazanmak için çalışmaya başlayacak....
sevgiler:)
şimdide profiterolumun tarifine geçiyorum;
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
1çimdik tuz
1 kesme şeker
KREMASI İÇİN:
3 su bardağı süt
2yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
ben üzeri içinde hazır çikolata sos kullandım:)
YAPILIŞI:
1su bardağı su tencereye konur kaynayınca içine margarin atılır. Eriyince un konur. Kaşıkla hızlıca karıştırılır ve daha sonra hemen altını kapatılır..!!Soğuyunca yumurtaları teker teker çırp 200 derecede pişir ve hemen çıkarılmayacak ....En çok dikkat etmemiz gereken şey;
pişirirken kapağı açmamamız gerektiği....
Kremayıda bildiğimiz gibi pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN