Özel Arama

25 Şubat 2011 Cuma

Haşhaşlı Revani

Bir çok blogda gördüğümhttp://yesilkivi.com/?page_id=293 yeşil kivininkinde karar kıldığım tarifi denemek için sabırsızlandığım haşhaşlı revaniyi canım arkadaşım için yaptım içine sevgimi ,ilgimi hepsini kattım kısa süre sonra Kayseri den taşınacak ben şimdiden hüzünlüyüm o mutlu olacak diye sevinsemde geçirdiğim her dakika çok değerli benim için Allah herkese böyle dostluklar nasip etsin.bu arada galeta unlu puaçamda çok beğenildi.tarif kaymek pasta tatlı kursundaki bir arkadaşımdan onada teşekkür ediyorum herkese mutlu hafta sonları diliyorum...
menümüzde neler vardı
haşhaşlı revani
tandır böreği
yaprak sarması canım annemden
fellah köftesi
galeta unlu puaça
HAŞHAŞLI REVANİ
3Yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1bardak sıvıyağ
1bardak irmik
1bardak haşhaş
1,5 bardak un ben 2çorba kaşığı daha ekledim
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
ŞERBETİ
2bardak su
2 bardak şeker
limon
yapılışı
önce şerbetini 5-6 dk kaynatıp bir kenara alalım.yumurta ve şekeri mikserle 5dk çırpalım,süt ve sıvıyağı ekleyelim kuru malzemeleride ekleyip yağlanmış orta boy tepsiye hamuru boşaltalım 175 derecede pişirelim fırından çıkıp hafif ılıyınca şerbeti döküp soğuduktan sonra krem şantiyle süsleyelim.

24 Şubat 2011 Perşembe

Harika Bir Lezzet Gazozlu Puaça

Uzun süredir yaptığım çevremden olumlu yorumlar aldığım gazozlu puaça'nın tarifi http://cafepepela.blogspot.com/2010/06/enfes-bir-hamur-isi-gazozlu-pogacalar.html Buradan kendisinede teşekkür ediyor ve yaşadığı yerde huzura kavuşmasını diliyorum..
Malzemeler: 1 su bardağı oda ısısında sade gazoz çamlıca marka vb. yarım su bardağı su 250 gr tereyağı oda ısısında 30 gr yaş maya veya 1 çorba kaşığı toz maya 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz un İçine: peynir maydanoz karışımı vb. Üzerine: yumurta sarısı çörek otu vb. ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor.. Yapılışı: Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir. Afiyet Olsun