Özel Arama

11 Aralık 2009 Cuma

Paris Güzeli Kurabiye

  • 3 yumurta sarısı
  • 1 su b. pudra şekeri
  • 250 gr. tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su b. dövülmüş ceviz
  • yeteri kadar yarım ceviz içi
  • alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • yumurta akı
Hazırlanışı :

Pudra şekerini ve tereyağını karıştırma kabına alarak yoğurun. Daha sonra üzerine yumurtayı, kabartma tozunu, dövülmüş cevizi, kabartma tozunu ve alabildiği kadar söke unu ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan toplar koparak fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer tane yarım ceviz bastırarak önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.

Kaynak:Oktay usta

10 Aralık 2009 Perşembe

Hamsi Tava

Merhabalar sevgili arkadaşlarım, ziyaretçilerim kısaca beni takip eden herkes:):)Bugün sabah kızımla kahvaltı keyfimizin ardından Kübra Ferdi Özbeğeni çok sevdiğimi bildiği için onun bir şarkısını açtı yeni Albümünden; Kızıma Sen şimdi nasıl Şebnem Ferah'ı seviyorsan bende Ferdi Özbeğeni seviyordum dedim.Biran kızımın yaşlarında buldum kendimi adeta.Bu sözlerime son vererek hamsi tava tarifini paylaşayım şimdide.. Fakat Bir hayal kırıklığı yaşadım tavaya dizdiğim gibi tabağa alamadım:( Ama herşeye rağmen güzeldi :)Ayrıca Ben mısır ununa batırmadım.. ama kesinlikle mısır ununa batırmalısınız bence...:)Balığın yanına yaptığım salatanın fotoğrafını çekmeyi unuttum :(
Malzemeler:

1kg hamsi

1 çay bardağı mısır unu

tuz

sıvı yağ

Yapılışı:Hamsileri temizleyip yıkayın.Suyunun süzülmesi için süzgeçte 10 dakika bekletin.

Kullanacağınız kadar hamsiyi tuzlayın yada benim gibi mısır ununa tuzu ekleyin,unlama ve tuzlama işlemini birlikte yapın.Yağlanmış yapışmaz tavayı biraz kızdırın ve ocağı kapatın, kenara alıp unladığınız hamsileri tavaya dizin.Hamsileri dizerken baş kısımlarının tavanın kenarına, kuyruklarını ortaya gelecek şekilde dizin.Bu şekilde dizerek tavayı dönün.Ortasında kalan boşluğa 2-3 tane hamsi koyun.Tekrar ocağı yakıp tavanın kenarlarını çevire çevire pişirin.Kızardığından emin olduğunuzda tavanın çapında düz servis tabağını kapatıp ters çevirin.Tavaya yağ damlatıp çiğ tarafı tavaya koyun.Sadece tavanın kenarlarını ocak üstünde döndürerek kızartın yoksa hamsiler kuru olur.

ferdi özbeğen haykıracak nefesim yeni klip"

9 Aralık 2009 Çarşamba

Şehitlerimiz

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain pusuda şehit olan jandarma er Cengiz Sarıbaş, onbaşı Fatih Yonca, Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbay ve er Ferit Demir, son yolculuklarına uğurlandı
Şehitlermizi saygıyla anıyorum yakınlarına baş sağlığı diliyorum.. Mekanınız cennet olsun...

8 Aralık 2009 Salı

YOĞURTLU MANTAR SALATASI

merhabalar kalorisi oldukça düşük lezzeti bol pratik bir salata.mantarı çok severim genellikle ya tavukla yada salata şeklinde tüketiriz.
Malzemeler:
yarım kilo mantar
1kase süzme yoğurt
isteğe göre dereotu yada maydonoz
pulbiber,nane.
1,2 diş sarımsak
1kaşık zeytinyağı
YAPILIŞI.
Mantarları karamaması için limonlu suda yumaşayana kadar haşlıycaz.yoğurdumuzun içine sarımsak ,zeytinyağı,tuz isteğe göre baharat katıp soğuyan mantarlarla karıştıracağız dolapta biraz dinlendirp servise hazır hale getireceğiz(Ben üzerine salçalı sos döktüm ama orjinal tarifte dereotu veya maydonoz daha çok yakışıyor)

6 Aralık 2009 Pazar

Kayseri de mahalle fırınında yaptırdığımız normal kıymalıdan usanınca favorimiz olan bir pide çeşiti.Karadenizli arkadaşlar mutlaka daha iyi bilirler çünkü burada karadeniz pidesi diye bunu biliyoruz .ayrıca birde peynirli pide tarifi gelelim tarife.
MALZEMELER:
400gr kıyma (biz 4kişilik bir aileyiz kişi başı 100gr)
1su bardağı ceviz
2 adet kuru soğan
1 demet maydonoz
pulbiber,tozbibber,sevdiğiniz baharatlar,tuz.
Öncelikle tavamızın içine yağımızı koyup, kıymamızı kavuruyoruz daha sonra soğanlarımızıda katıp pişiriyoruz en son içine ceviz ve maydonozu katıp baharatlarla harmanlayıp fırında pişmeye hazır hale getiriyoruz.
PEYNİRLİ PİDE.
Herkesin sevdiği bir peynir ölçüler size ait benim yaptığım tek değişiklik içine kattığım soğanları tavada pişiriyorum sonra peynir ve maydonozu katıyorum pulbiber .böylesi daha lezzetli ve soğanlar midemizi rahatsız etmiyor.