Özel Arama

4 Haziran 2009 Perşembe

ŞEKERPARE ( ŞERBETİ KAYNAMAYAN)

Sevgili komşum Sakine  ablamda yediiğimde hazır zannetmiştim. Ev tyapmı olduğunu öğrenince çok sevindim:)Hem zamandan tasarruf hemde çok lezzetli:)
Tam ölçü yapıldığında 24 adet çıkıyor. Ben yuvarlak borcama yarım ölçü yaptım. Birazda küçük yapınca çok güzel şekerparelerim oldu.:)Gellelim malzemelere ben tam ölçüyü veriyorum...
MALZEMELER:
3 yumurta
1  su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
un
Yüzüne yumurta sarısı
ŞERBETİ:
4 bardak su
4 bardak şeker
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti kaynatmadan iyice karıştırıyoruz.Kulak memesi kıvamındaki şekerparelere şekil verip yumurta sürüp fırına sürüyoruz..Çıkar çıkmaz fırından şerbeti döküyoruz:):)
:):)------------------AFİYET OLSUN----------------------:):)

31 Mayıs 2009 Pazar

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:
2 su bardağı bulgur 
 1 büyük soğan
4 çorba kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı tuz
1çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı kaynar su ( isteğe göre tavuk suyu)
YAPILIŞI:

Orta ateşte yağı eritin.Doğranmış soğanı koyup pembeleşinceye kadar pişiririn.Tel şehriyeyi katıp hafif kavurun sonra Yıkanmış bulgurları da katıp birkaç kere karıştırın.  Suyu   tuzu da ekleyip kısık ateşte 10 -12 dakika pişirin.Tencereyi ateşten aldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın ...

AFİYET OLSUN!!

SOL AYAĞIM ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM

Bugün haftasonu keyfi yaptık evde film izleyelim dedik filmin adı SOL AYAĞIM bunun  kitabını okumuştum kızımın öğretmenide Ankara dan kargoyla getirtince kızım evede getirdi. Kitabıda filmide şiddetle tavsiye ediyorum...

MUTLU HAFTASONLARI SEVGİLER:)

Yirmi  üç  çoçuklu duvarcı ailenin, hayatta kalabilen onüç çocuğundan biri olarak Dublin’de doğdu. Doğuştan beyin felçli olarak dünyaya gelmişti. Beyin felci kurbanı olduğu için konuşmasını ve hareketlerini kontrol edemiyordu; sol ayağı hariç.  Yaşamı boyu yardıma muhtaç olarak yaşaması, tekerlekli iskemleye mahkum olması, onun İrlanda edebiyatının büyük yazarları arasına girmesini engellemedi. Muhteşem bir hayal gücüne sahip olan Brown, duyarlı zekası sayesinde harikulade eserler yazdı. Sadece sol ayağını kullanarak yazdığı eserler onun dünya çapında bir üne kavuşmasını sağladı. Sadece sol ayak parmağını kullanarak, resim yapmayı ve daktilo kullanmayı öğrendi.

Kendi hayat hikayesini yazdığı Sol Ayağım ( baş rolünü Daniel Day-Lewis oynadı ve film çok büyük bir başarı kazandı ) filme alındı. Bu tarza yazdığı diğer kitabı da en çok satanlar listesine girmiştir. Londra’ya yaptığı birkaç ziyaret dışında bir kerede Amerika’ya giden yazar, tüm yaşamını Dublin’de geçirdi.Christy Brown 1981 de öldü.

Romanları; Parlak Meslek, Yaz Üzerinde Gölge ve Vahşi Zambaklar olup, şiirlerini de Toplu Şiirler’de derlemiştir.

“Sol ayağımı bağladım ve kaldırdım, onu artık kullanmayacaktım. Her anlamda, be teslim olmak demekti ki ben, beyaz bayrağı sallamaya hazır değildim.”

“O’nun orada oturup ne hakkında yazacağını bulamaması ve benim burada cam kenarında, fikirler beynimde cirit atarken kalem tutamamam, sandalyeden fırlayıp sağa sola saldırarak koşma isteği uyandırdı.”

“Bütün mücadelem boyunca, diğer insanlarla iletişim kurma olayında konuşmak her zaman en büyük engelim olmuştur. Sakatlığımın bana en fazla acı veren yanını oluşturmuştur.” (”Sol Ayağım” adlı kitabından alıntı)

filmden bir kare  christy brown