Özel Arama

21 Ocak 2009 Çarşamba

PASKALYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER:( 4 uzun paskalya çıkıyor bu tarifden) 1 bardak zeytinyağı(su) 1 bardak yoğurt
1 paket maya
2 yumurta akı
1 paket margarin( eritlecek) 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz un YAPILIŞI:Hamur yoğurma kabına iyice eritilmiş margarini sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Yoğurulan hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra şekil verme aşamasına geliyoruz.Uzun çubukları saç örgüsü şeklinde örüp mayalanması için fırına veriyoruz.Mayalanmış paskalyalarımızı üzerinr yumurta sarısı ve dövülmüş fındık serpip 200 derecede ısınmış fırına veriyoruz .Sonrada afiyetle yiyoruz!!!:)

4 yorum:

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

hiç denememiştim.seninkiler çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

YARIN SON GÜN BU SON GÜNE İNANIN BİR KAÇ ARKADAŞ VE SİZDE DAHİL
SİZLERİN BÜYÜK EMEK VE GAYRETLERİYLE
BU GÜZEL ETKİNLİK ETKİNLİK OLDU
ONUN İÇİN SİZLERE ÇOK TŞK EDERİM
ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN
SAĞOLASIN VAROLASIN CANIM ARKADAŞIM
YARIN FİNAL BİTİRİYORUZ İNŞALLAH …
TEKRAR BEKLERİM DEMEĞE YÜZÜM YOK :((( AMA :))
HOŞÇA KAL SAĞLICAKLA KAL..
fzehra.blogcu.com

motali dedi ki...

tariflerine teşekkürler ellerine sağlık.

Mutfaktan mis kokular dedi ki...

Ne kadar nefis gorunuyor. Cok istah açici. Ellerine saglik