Özel Arama

5 Mart 2010 Cuma

SÜPRİZ MUFFİN

Hepinize mutlu haftasonları diliyorum.. Ve arşivimde bulunan Süpriz muffinle sizleri başbaşa bırakıyorum!! Mutlu haftasonları...Ayşemmutfakta...
MALZEMELER:
2YUMURTA
1SU BARDAĞI TOZŞEKER
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1SUBARDAĞI ÇİLEKLİ SÜT
3KAŞIK KAKAO
1PAKET KABARTMA TOZU
VANİLYA
2BARDAĞI UN
İÇİ:
1PAKET LABNE PEYNİRİ
1SUBARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
3KAŞIK PUDRA ŞEKERİ
Ben çilekli labne bulamadığım için bu aromayı 2kaşık reçelle yaptım. buarada hazırladığım
iç arttı.Bir dahaki sefere içini biraz daha çok koyacağım. YAPIŞILI:
Yumurta ve şeker çırpılır.sütü,yağıkatılır. Elenmiş un koyulur hazırladığımız içi mikserle çırparak yuvarlak bilyeler haline getireceğiz . Hazırladığımız kek hamurunun yarısını kağıda döküp içine harıcımızı koyuyoruz.Üstüne tekrar kek hamurunu döküp 180 derecede fırına veriyoruz .. AFİYETLE YİYORUZ!!!

1 Mart 2010 Pazartesi

ARABAŞI VE PASTA ZİYAFETİMİZ

İç Anadolu bölgesine has yöresel bir yemektir.Uzun kış gecelerinde akşam yemeğinden sonra yatmadan önce yenir.Daha önce hiç yemeyenler arabaşını yutmakta zorlanabilirler evet yanlış duymadınız bu yemek çiğnenmiyor yutuluyor.Özellikle arabaşı yutmak için misafirler çağrılır kalabalıkla yemesi daha zevkli olur.
Merhabalar!!! yeni bir hafta ve yeni tariflerle karşınızdayım:).... Bu masadakiler akaraba oturmamıza ait:)Ve Kayseri'ye özgü Arabaşı çorbaşı ve hamuruyla karşınızdayım ayrıca gelelim masamızdaki çayın yanında muhteşem ikili oluşturdular.. Fakat çorbayı o kadar yemiştikki pastaya yer bile kalmadı:):)
*Düğüm puaça
*Yaparak salata
*Revani
*Çikolata soslu pasta
*Ve Anneciğimin borcamda Keki
Hamurunun hazırlanışı;1 kase un 6 kase su 1 tatlı kaşığı tuz Suyun 4 kasesi tencereye konarak ısınmaya bırakılır.Kalan 2 kase su ile 1 kase un çırpıcı ile iyice karıştırılır ve su kaynamak üzereyken karışım süzgeçten süzülerek tencereye dökülür tuzda konarak kaynayana kadar sürekli karıştırılır.2-3 dk kaynatılarak ıslatılmış tepsiye dökülür.Soğumaya bırakılır. Çorbanın hazırlanışı: Yarım tavuk haşlanarak küçük küçük parçalara ayrılır.Tencerenin içerisine biraz zeytinyağ 1 yemek kaşığı tereyağ konur eriyince 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası ilave edilip kavrulur 1 yemek kaşığı toz biber konur karıştırılır.Üzerine tavuk suyu .Ayrı bir yerde kavrulan 3 kaşık un sulandırılarak tencereye dökülür tavuklar ilave edilir birazda su eklenerek kaynamaya bırakılır.Çorbanın kıvamı domates çorbası gibi olmalı (gerekirse su veya kavrulmuş un eklenebilir).Biraz da arabaşının nasıl yutulucağından bahsedeyim sizlere çorba kaynar olarak derin kaselere konur(çabuk soğumasın diye)limon ve pul biber eklenir.Hamur kare kare kesilir alt tarafı üste gelecek şekilde çevrilerek tabaklara konur.Kaşıkla hamurdan alınıp çorbaya batırılır ve yutulur.
....HAMURU ÇORBANIN İÇERİSİNE KİM DÜŞÜRÜRSE BİR DAHAKİ SEFERE O YAPAR...