!Kayseri; pastalar, tatlılar,hamurişleri ,çorbalar, salatalar ve Kayseri mutfağı..
^Denenmiş ve farklı lezzetlerle aranızdayım^
Özel Arama
9 Mart 2009 Pazartesi
ALMAN PASTASI
MALZEMELER : 1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
3 yumurta (birinin sarısının yarısını alıyoruz)
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya(veya 1 küçük paket yaşmaya)
un
çok az tuz
KREMASI : 3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta + 1 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım saat hamuru mayaladıktan sonra küçük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepside 30-40 dk bekletin ayırdığınız yumurta sarısını sürüp biraz fındık kırığı sepin ve 200 dereze ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.Kremayı hazırlamak için tereyağ hariç bütün malzemeleri koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın mikserle ara sıra çırparak soğutun en son tereyağını koyup iyice çırpın.
Soğuyan hamurları ortasından kesip krema sürün üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN.............
Kaynak: http://fusununmutfagi.blogcu.com/pastalar+ve+kekler
1 yorum:
Süper olmuş. Ellerine sağlık.
Yorum Gönder