Özel Arama

16 Temmuz 2009 Perşembe

HASANPAŞA KÖFTE

Sevgili arkadaşlarım; tatil söz konusu olunca çocukların isteğine göre yemek yapıyorum...dışarıda sağlıksız beslenip ne yediğini bilip bilmemektense evde onların isteklerine göre hareket ediyorum.. hem böylelikle içim rahat ediyor hemde onlar sağlıklı beslenmiş oluyor..
--*****afiyet olsun--*****
...............................................sevgiler............................
Malzeme: 300 gr.kıyma 1 yumurta 1 soğan kurutulmuş ekmek 1 çorb ak.salça tuz,köfte baharı Püresi için: 3 patates 1 çay b.süt kaşar rendesi tuz
tereyağ
HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına 300 gr.kıymayı alın üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.1yumurtayı kırın,kurtulmuş ekmeği ilave edip tuzunu ve köfte baharı ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın elinizle yuvarlayın ve ortasını hafifçe bastırın. Fırın tepsisini yağlayın ve köfteleri bu şeklide hazırlayın fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 decelik fırında köfteleri pişirin. Püresi için ise,patatesleri haşlayın ve rendeleyip bir karıştırma kabına alın.Rendelenmiş patatesin üzerine 1 çay bardağı sütü alın üzerine kaşar peynir rendesi ve tuzu ilave edip karıştırın. Fırından köfteleri çıkartın.Patates püresini şanti torbasına alın ve köftelerin ortasına sıkın,kaşar rendesini patateslerin üzerine ilave edin ve kaşarların üzerine kızarana kadar pişirin. Sosu için ise sıvıyağ, salçayı ve suyu ilav edip bir sos elde edin. Servis tabağına pişen köfteleri alın ve sosunu da servis tabağına alın.
--------------------------afiyet olsun-----------------------------------------------

14 Temmuz 2009 Salı

fındık pizza

MALZEMELER:YARIM KİLO UN 25 GR MAYA 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER BİR TATLI KAŞIĞI TUZ 35 GR MARGARİN 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ BİRAZDA SU YAPILIŞI:BÜTÜN MALZEMELERİ YUMAŞAK BİR HAMUR YOĞURUYORUZ SONRA HAMURUMUZDAN 11-13 ADET ARASINDA BEZE ALIYORUZ. ALDIĞIMIZ BEZELERİ FIRIN TEPSİSİNE İÇİNİ KOYMADAN DİZEREK 50 DERECEDE MAYALANMASINI SAĞLIYORUZ. MAYALANAN HAMURLARIMIZA ÖNCE YUMURTA SARISINI SÜRÜP SONRA İSTEDİĞİMİZ (DOMATES,BİBER,SOSİS,KAŞAR)
HARÇLA DOLDURUP ÖNCEDEN ISINMIŞ FIRINA KOYUYORUZ..
-----------------afiyet olsun---------------

13 Temmuz 2009 Pazartesi

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Evet sevgili arkadaşlarım yeni bir hafta var önümüzde herkesin bu haftayı mutlu ve güzel bir şekilde değerlendirmesi dileğiyle tarifime başlıyorum .Yeni bir haftada yeni tariflerle karşınızdayım....Taze taze yaptığım kabak çiçeği dolmasını paylaşayım dedim...
Bu kabak çiçekleri bahçemizdeki komşumuzla topladığımız kabak çiçeği; bunun püf noktası sabah güneş görmeden kabak çiçeği açtığında toplanması:)
piştikden sonraki hali..
pişmeden önceki hali:)
MALZEMELER:
20-25 tane kabak çiçeği
2 adet soğan
1su bardağı pirinç yada bulgur
200 gr kıyma
baharat
tuz
ÜZERİ İÇİN:
sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt arzuya göre:)
YAPILIŞI:
Kabak çiçekleri yıkanıp içlerindeki parçalar tabanını delmeyecek şekilde kopartılır. Soğan incecik doğranır. Soğan zeytinyağında kavrulur. Üzerine yıkanıp suyu süzdürülmüş olan pirinçler ve baharatlar eklenir. Üzerini geçmeyecek şekilde su konulup pişirilir. Kabak çiçeklerinin içi doldurulup, yaprakları ile üstü kapatılır.Çiçekler dizilip, yarısına gelecek kadar su konulur. En son çiçeklerin üzerine zeytinyağı gezdirilip, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir..
:):):):)afiyet şeker olsun:))):)):))