Yine Kayseri de sıkça yapılan bir tarif.sabah kahvaltılarında çayın yanına kıyır,kıyır çok lezzetli.gelelim malzemelere.
MALZEMELER:
1,5Kase tarin yağı ( eritilecek)
yarım kase sıvı yağ
1kase su
4kase un
yarım paket maya
1tatlı kaşığı tuz.
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler katılıp mayalanması beklenmeden.güzel bir hamur yoğrulur.ince uzun çubuk şekli verilip üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısınmış fırında pişirilir.sonrada afiyetle yenir.
7 yorum:
ellerinize saglık
aslında tam da aradigimiz bir tarif bu.
Ben pek severim sabahları kahvaltıdan sonra bir iki kraker , tuzlu veya tatlı bir şey atıştırmayı.
Yapılacaklar listesini ekliyorummmm
kolay gelsin
takipteyimmm
Hımm ellerine sağlık hemşerim bizim ecdede eksik olmayan çok severek yediğimiz bir lezzet ee nede olsa kayseriliyiz:))
mutlu hafta sonları canım
eline sağlık canım çok güzel görünüyor.iyi hafta sonları...
anne tarafı kayserili olarak acaba bu anneannemin yaptığı halka dan olabilir mi...
gerçi adı halka da şekli uzun bunun gibi çubuk onda margarin oda sıcaklığında kullanılıyor ama...
Eline sağlık çok güzel gözüküyor.İyi hafta sonları.....
canım arkadaşım yokluğumda bloğuma bıraktığın şifa mesajınla verdiğin güç için çok teşekkür ederim.yine harika marifetler ve lezzetler yaratmışsın.ellerine sağlık.inşallah biraz daha iyileşeyim sizleri davet edeceğim söz.her şey gönlünce olsun..sevgiler..
Süper oluyorlar pişince, kayseride okurken gece sahurda yerdik çayla..
Yorum Gönder