Özel Arama

29 Nisan 2010 Perşembe

BULGURLU KÖFTE

Yine elazığ yöresine ait farklı bir tarifi sizlere sunacağım , Umarım beğenir ve bundan sonra sofralarınızdan eksik etmezsiniz. MALZEMELER 400 Gr.Dana kıyma 1 adet kuru soğan 1 su bardağı ince bulgur 1 tatlı kaşığı biber salçası baharatlar YAPILIŞI Malzemenin hepsi karıştırılarak köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurulur,bu kıvamı yaparken bir miktar su katabilirsiniz.Yuvarlak şekil verdiğimiz köftelerimizi ister fırında isterseniz yağda kızartma olarak hazırlayıp,biber ve domates salçası karışık sulu bir sos yapıyoruz.Pişen köftelerimizi bu sosla birlikte bulgurlar hafif şişecek şekilde pişiriyoruz.Ayran ve salata ile servise sunuyoruz. AFİYET OLSUN .

28 Nisan 2010 Çarşamba

TAVUK GÜVEÇ

Bugün sizlere harika bir tavuk güveç tarifi vereceğim; çocuklarınızın beğenerek yiyebileceği hem pratik hemde le zzetli bir yemek şimdiden afiyet olsun!Gene arşivimde bulunan bir tarifle devam ediyorum:) MALZEMELER: TAVUK GÖĞSÜ 2 ADET SİVRİ BİBER MANTAR BAHARAT YAPILIŞI: Öncelikle tavuklarımızı sıvıyağ ,bir kaşık yoğurt, bir tatlı kaşığı biber salçasıyla marine edelim. sonra küçük güveçlerimize tavuklarımızı koyup önceden ısıtılmış fırına verelim. çıkmaya yakın üzerine 1 dilim kşar ve domates ile servis yapalım.yanındada pilavla servise hazır:)

27 Nisan 2010 Salı

Özel Gecemiz Dün'den Bugüne

Bugün düşündüm ki dünden bugüne kimler geldi..Özel gecemiz için hazırlık yapmak bir gelenek haline geldi ..Bu yılda özel gecemize Sevcan Orhan ve Mehsem Eyiler geldi.. Fakat ertesi gün kızım Ygs sınavına gireceği için erken kalkmak zorunda kalkdık..Uzun süredir görmediğimiz arkadaşlarımızla candan sohbet herşeye değerdi..
sevgili arkadaşlarım kimler geldi....Şöyle bir geçmişe yolculuk yapalım..:)
*Safiye Soyman
*Altay
* Cenk Eren
*Nükhet duru
*Sevcan Orhan
*Burcu Güneş
*Urfa sıra gecesi
*Mehsem Eyiler

Mİlföy Süslü Yufka Böreği

Evet bugün'de yufka böreğimle karşınızdayım Tarif Canım arkadaşım Sevil'den http://sevilaltunel.blogspot.com/ . Görünüşüde tadıda mükemmel .Denemelisiniz bence..:) Sevgiler..Mutlu birgün geçirmeniz dileğiyle...
MALZEMELER:
3 adet yufka
yarım paket margarin
1 su bardağı su
4 adet milföy
1yumurta ( üzeri için)
Margarini eritiyoruz; suyu içine katıyoruz yufkalara bu sosu sürüp bohça şeklinde katlayıp ters çeviriyoruz.. Milföyleri ince şeritler halinde kesiyoruz.. Hayal gücünüzü kullanarak isdtediğiniz şekil verebilirsiniz.. Sıcak servis edilirse daha lezzetli oluyor:)

26 Nisan 2010 Pazartesi

KURUVASAN

Arşivimde bulunan tarifimi yeniden yayınlama gereği duydum:)
Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle...
MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su 1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
½ fincan şeker 1 paket maya
İÇİNE SÜRMEK İÇİN
1 paket yağ( istenirse tahinde konulabilir)( eritilecek) YAPILIŞI:
Malzemeler karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir 12 bezi alınır .Beziler 6- 6 ayrılır .Her kat mısır nişsatasıyla açılıp üzerine 1.5 yemek kaşığı eritilen yağ sürülürek üstüste konulur.Sonra hepsi birliklte açılıp 16 parçaya bölünüp kestiğimiz parçalar biraz merdaneyle inceltip arasına istediğimiz içi( peynir ,kıyma,patates) koyup sigara böreği gibi geniş bir şekilde sarılır fırında 50 derecede mayalanması sağlanır .Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısınmşı fırına verilir!!!
AFİYET OLSUN!