Özel Arama

27 Haziran 2009 Cumartesi

KAYSERİ ÇUBUĞU

Yine Kayseri de sıkça yapılan bir tarif.sabah kahvaltılarında çayın yanına kıyır,kıyır çok lezzetli.gelelim malzemelere.
MALZEMELER:
1,5Kase tarin yağı ( eritilecek)
yarım kase sıvı yağ
1kase su
4kase un
yarım paket maya
1tatlı kaşığı tuz.
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler katılıp mayalanması beklenmeden.güzel bir hamur yoğrulur.ince uzun çubuk şekli verilip üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısınmış fırında pişirilir.sonrada afiyetle yenir.

25 Haziran 2009 Perşembe

Sebzeli omlet & Patlıcan salatası

Normalde benim oğlum patlıcan ,mantar, biber, domates v.s yemez oğluma yemek yedirmek bazen adeta beni çileden çıkarıyor .Ama eşim yemek yemeyi onun için zevkli hale getiriyor:)
Haliyle eşim yapınca itiraz etmeden yiyor :):)
Şimdi sebzeli omletimize gelelim eğer sizinde benim ki gibi bir evladınız varsa bu tarifi uygulayarak yemek yemesini zevkli hale getirebilirsiniz<: !!!!
Ama bu nun püf noktası baba eli değmesi!!:)!!!
Sebzeli omletin malzemeleri;
1 tane patlıcan
2tane patates
2 tane domates
2 sivri biber
3-4 adet mantar 4 yumurta
Patlıcan salatasına gelelim şimdide;
Kalan patlıcanlarıda köz tavasında közledikten sonra ;
2 adet domates
1 adet kurusoğan
yarım bağ maydonoz
illaki zeytinyağı:) lezzetli oluyor çünkü öyle
1 adet limon
tuz
Ayrıca kırmızı közlenmiş biberde çok güzel oluyor:):)
$$$$$$AFİYET OLSUN$$$$$$
Buda özleyenlere gün batımı ERCİYES:)
PATLICAN SALATASI:)
Eşimin yaptığı sebzeli omlet:):)

REGAİP KANDİLİ

♥ Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
HEPİNİZE HAYIRLI KANDİLLER !!
Sevgiler:)

23 Haziran 2009 Salı

HELLİM PEYNİRİ

Tatile girince çocukların istedikleri şekilde kahvaltılıklar hazırlamak gerekiyor.E nede olsa bunu hak ettiler hellim peynirini sadece salatada değil ,kızartarakta çok seviyorlar ben önceden direk kızartıyordum,tv de sütte 1-2 saat bekletilerek yapılırsa daha güzel olduğunu öğrendim.ikisinide yapıyorum.

CANIM ARKADAŞIM NECLANIN DAVETİ VE EVİNDEN KARELER

Hani bazı insanlar vardır; kardeştir,annedir,dosttur,vazgeçilmezdir sizi olduğunuz gibi sever evet onlardan bahsediyorum herkesin hayatta kardeşten öte olan ve sırlarını paylaştığı bir tanesi vardır.. Arkadaşım: necla çok becerikliidir:) bir blog açması için ısrar ediyorum ama zamanı yokk.kendisi bir estetisyen.Ayrıca harika takı tasarımı yapar.Onun yaptığı takıları gelecek günlerde sitemde paylaşacağım:)şu anda amerikaya takı gönderiyor. ...Yabancı dil, diksiyon, bilgisayar, takı,gitar; king box ve bunlar gittiği kurslardan sadece birkaçı:):)Çok renkli çok özel evinde minik bir canlı yetiştirmek yerine o mavi gözlü bir sibirya kurdu besledi:)O na olan sevgim olmasa evine adım bile atamazdım...Sonra deyziyi hepimiz çok sevdik ...Artık evde yaşaması sorun olunca onu güvenli bir yere teslim etti...
Herşey çok güzeldi sanki dakikalar birbirini kovaladı..Canım arkadaşımın evinde uzakdoğu esintisi Afrika v.s farklı bir havaya sokuyor insanı ..Bende canım neclamın evinde çektiğim fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedimm...... Umarım hoşunuza gider..:):)
-------------------------------:):)----sevgiyle kalın --:):)--------------------------
Afrikayı anlatan bir tablo
Kenyadan gelen bir biblo;
Biblo;
Balta bıçak eşlisi
sandık
leziz pasta tabağından bir kare;
tatlımız;

21 Haziran 2009 Pazar

KAYSERİ USULÜ MANTI

Yeni bir hafta yeni birgün bizi bekliyor bu yeni gün ve yeni haftanın hepimizin güzel geçirmesini dileyerek tarifime başlıyorum..Kayserili ve kayseride yaşayan biri olarak mantının tarifini sizle paylaşmazsam olmaz değilmi?Mantı benim oğlumun çok sevdiği yemektir...:)
KAYSERİ MANTISI TARİFİ:

6 sb. una 1 tatlı kaşığı tuz ekip , 1 yumurta kırarak çok az su ile çok sert bir hamur elde ediyoruz.tekrar tekrar yoğuruyoruz.üzerine nemli bir bez örterek içini hazırlayana dek dinlendiriyoruz.250 gr kıymaya; toz biber , tuz 1 adet çok ince doğranmış kurusoğan ve ince çekilmiş maydonozu ekleyip karıştırıyoruz.(burada isteyen içine fesleğen ,reyhan koyabilir)hamuru 3 bezeye alıp açıyoruz.küçük karelere bölerek,iç koyup çok bastırmadan kapatıyoruz.dolapta bekletiyoruz.iyice kaynayan suya atıp harlı ocakta pişiriyoruz.önce suyunu iyice süzüyoruz.süzdüğümüz suya bol salçalı sos döküp karıştırıyoruz.sonra süzdüğümüz mantıları salçalı suya ilave ederek,karıştırıyoruz.bunu yapmamızın amacı mantıların tek tek olmasını sağlamaktır.sarımsaklı yoğurt ve sumakla beraber servis ediyoruz. ....AFİYET OLSUN...

kaynak:http://sevilcedeninciler.blogcu.com/kayseri-mantisiii-geldiiii_3410813.html

canım sevilimin tarifini yaptım bende ayrıca canımm sevilim geçmiş olsun:( enkısa zamanda armıza dönmen dileğiyle:)

BABALAR GÜNÜ VE EŞİMİN DOĞUM GÜNÜ

Başta canım babam olmak üzere tüm babaların babalar gününü kutluyorum...Bugün aynı zamanda benim eşiminde Doğum günü canımm hayatım yol arkadaşım iyiki doğdun nice yılllara.. seni seviyoruz...:)***İYİKİ VARSIN HAYATIM***