Özel Arama

24 Nisan 2010 Cumartesi

Çıtır Soğan

Bunu kızımla beraber geçen hafta akşam yapmıştık biranda canı çıtırsoğan istedi kıyamadım ve birlikte çıtır soğan yaptık... Şimdide tarifime geçiyorum..Mutlu bir pazar geçirmeniz dileğiyle..

Malzemeler: 3 adet soğan1 adet yumurta akı Tuz 1 su bardağı un3/4 su bardağı maden suyu2,5 çorba kaşığı sıvı yağKızartmak için ayçiçekyağı

Hazırlanışı: Soğanları soyulup yuvarlak dilimlenir. Soğanların dışından başlayarak iki sıra halinde içlerini çıkarılır.Yumurta akını tuzla köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Başka bir kapta un, maden suyu, sıvı yağı ve tuz çırpılır. Sonra içine çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırılır. Ardından soğan halkalarını karışıma bulayıp kızgın yağda kızartılır.

23 Nisan 2010 Cuma

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

ATATÜRK DİYOR Kİ; * Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. * Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. * Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir. * Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur...

23 Nisan

23 Nisan da çocuk öğretmenine sorar: Öğretmenim 23 Nisan çocukların bayramıdır değil mi? Ögretmen: Evet diyerek soruyu cevaplar. Çocuk: Öğretmenim siz söylemiştiniz; bayramlarda insanlar dinlenir ve birbirlerini ziyaret ederler değil mi. Ögretmen: -Evet yavrum. Çocuk: Anlamadığım bir şey var? "NİYE 23 NİSAN`DA EN ÇOK YORULAN BİZ OLUYORUZ".

KOL BÖREĞİ

Liseliler gününde Behicede yediğim beğendiğim bir lezzet:) Siziznde beğeneceğinizi umuyorum:) Ve tarifime geçiyorum sevgiler iyi tatiller...
MALZEMELER: 4 yufka 1,5 su bardağı süt 1 yumurta 3 yemek kaşığı zeytinyağı beyaz peynir kıyılmış maydanoz 1 yumurtanın sarısı çörek otu peynirli maydanozlu iç yerine patatesli veya kıymalı iç de hazırlayabilirsiniz. YAPILIŞI: süt, yumurta ve yağı bir kaseye alıp çırpın. ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ayrı bir tabakta karıştırın. yufkanın birini masaya yayın. yarısına kadar harçtan sürün. diğer yarısını yufkanın dörtte üçünü kaplayacak şekilde kapatın. aynı harçtan onun da üzerine sürün. peynirli içi yufkanın üzerine yayın. yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırıp yufkayı rulo şeklinde sarın. ruloyu ortadan ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye yanyana dizin. aynı işlemi diğer üç yufka içinde yapın. sütlü harçtan arttıysa ruloların üzerine sürün. bir yumurtanın sarısını çırpıp ruloların üzerine sürün. çörek otu serpip börekler kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN:)