Özel Arama

14 Ocak 2009 Çarşamba

- P.D.C.S 33- PATATESLİ ÜÇGEN-

MALZEMELER:
1 kg un
1 sb sıvıyağ
1 sb yoğurt
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı içine
1maya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı süt
YAPILIŞI: Unumuzu hamur yoğurma kabına koyup ortasını açıp sıvıyağı, yoğurdu,şekeri, tuzu ,yumurta akını ve mayayı kabartma tozunu katıp 2 su bardağı ılıtılmış sütü ekleyip yoğuruyoruz.Hamur iyice yoğurulucak. Ne kadar iyi yoğurulursa pişince içi göz göz ve yumuşacık olacak.Sonra 20 dakika mayalanacak ufak bezeler alıp peynirli yada patatesli harç konup üçgen şekli verip ters çevirerek 200 derece ısıtılmış fırına verilecek . Kabartma tozu olması sizi şaşırtmasın ertesi gün bayatlamıyor ve mayanın kokusunu alıyor..

11 Ocak 2009 Pazar

P.D.C.S -34 PATATESLİ BÖREK-

http://fzehra.blogcu.com/ ARKADAŞIMA YOLLUYORUM..
MALZEMELER:
7 adet çiğ ortaboy patates
2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta akı
YAPILIŞI:7adet çiğ patates 4 bölünüp ince ince doğranır. Buarada hamur yoğurma kabımıza sıvıyağ,yoğurt, yumurta akı konur ve karıştırılır .Patatesler eklenir un ve kabartma tozu konur iyice karıştırılıp üstüne yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırına verilir .Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak servis yapılır!!
afiyet olsun!

- P.D.C.S-34HAŞHAŞLI MARMELATLI KURABİYE-

Bu aralar haşhaşa ve hindistan cevizine takmış durumdayım.Yaptığım pastalar ya haşhaşlı oluyor ya da hindistan cevizli ;
bugün EMİNE BEDERDEN hem görüntüsüyle güzel hemde tadıyla lezzetli bir tarifle karşınızdayım!!!http://fzehra.blogcu.com/ ARKADAŞIMA YOLLUYORUM!!
MALZEMELER:
250 gr margarin( pasta için kullanılanları tercih ederseniz iyi bir sonuç alcağınıza eminim)
½ çaybardağı sıvıyağ 1 su bardağı pudra şekeri
4.5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı haşhaş
YAPILIŞI:
Margarin hafiften eritilir .İçine sıvıyağ sonra pudra şekeri konur .Azar azar un eklenir . Son olarak haşhaş konur (kabartma tozu kullanımıyor).Hamur yoğurulup ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır , içi hafif oyulur.180 derecede fırına verilir .Soğuduktan sonra üzerine marmelatı konur ..
AFİYET OLSUN!!!:):)