Özel Arama

28 Şubat 2009 Cumartesi

PATLICAN GÜVEÇ P.D.C.S 37 ETKİNLİK http://sevincceden.blogcu.com ARKADAŞIMA

Merhaba arkadaşlar: Okadar,çok pasta ve kurabiye tarifi yayınladımki ;gelen istek üzerine artık biraz yemek ,salata ,pilav ,çorba tariflerini ekleyeceğim artık.... MALZEMELER: 1 adet tavuk göğüs 6 adet patlıcan 4 adet biber 3 adet domates 1 baş sarımsak 1 çorba kaşığı salça YAPILIŞI: Ben genelleikle yemeklerdede beyaz eti tercih ettiğim için güvecimizi tavuklu yapmayı tercih ediyorum.Öncelikle yıkanmış patlıcanları tuzlu suya doğrayıp güvecimizin içine önce yağı sonra biberleri domatesi patlıcanı üzerine tekrar aynı sırayı takip edip kat kat diziyoruz.Buarada tavuğuda küp küp doğruyoruz. Üzerine tekrar patlıcan ,biber ,sarımsakdizme işlemini tamamlıyorum .Bir kaşık salçayı 1 çay bardağı su ile karıştırıp üzerine döküyoruz.Mum ışığında pişiriyoruz .Yaklaşık 1.5 saatte pişiyor.. gelecek günlerde tarifini verceğim şehriyeli pilavla güzel bir ikili oluyor..afiyett olsun!!

26 Şubat 2009 Perşembe

-SELANİK GEVREĞİ--

Merhaba arkadaşlar,bugünkü tarif arkadaşım neslihan`a ait.Her zaman hazırladığı nefis tatlarla tarif defterimde ayrı bir yeri var.Tadan herkesin tarifini aldığı ,tahinli kurabiyeye benzeyen kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim çoook leziz bir tat.
MALZEMELER:
1su bardağı tahin
1paket margarin(oda sıcaklığı)
2yumurta
3çay bardağı pudra şekeri
1çay bardağı susam(yağsız tavada kavrulacak)
1paket kabartma tozu
Kurabiye kıvamını verecek kadar un
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabımıza önce margarini vepudra şekerini katıp iyice karıştırıyoruz.üzerine 1 yumurtanın sarısını katıyoruz.kavurduğumuz susamı ekliyoruuz.Unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.Kurabiye hamurumuzu merdane ile açıp bardakla şekil veriyoruz.Kurabiyelerimizi önce yumurta akına sonra susama batırıp 175 derecede pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.