Özel Arama

11 Şubat 2010 Perşembe

ELAZIĞ USULÜ ÇİĞKÖFTE

Daha önce yayınladığım tekrar istek üzerine yayınlama gereği duyduğum bir lezzet:) BENİM SEVGİLİ EŞİMİN MUHTEŞEM OLARAK YAPTIĞI BU LEZZETİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM,Bütün dostlarımızn tatdığı devamını istedği bu lezzet bizde 15 günde bir yapılır...hem sohbetiyle hemde tadıyla sıra gecelerini aratmaz.., MALZEMELER:1 kilo dana kıyma ( yağsız ve iki sefer çekilmiş) 1 kilo ince bulgur bir kase yoğurt zeytinyağı 1 baş sarımsak 3 orta boy kuru soğan yarım demet maydonoz 1 bağ yeşil soğan 2 limon biber ve domates salçası ( ev yapımı olursa daha iyi) bahartalar ( tozbiber, yedi türlü baharat ,tuz; isot) YAPILIŞI:önce kurusoğan ve sarımsak salça ve bulgur yoğurma kabına alınır yoğurulur. bu arada içine yoğurt ve zeytinyağı eklenerek bulgur yumuşayıca kadar bu işleme devam edilir.bulgurumuz yumuşayınca etimizli beraber baharatları ilave edip özleştirmeye devam edilir. sonra küçük küçük kıydığımız maydonoz ve yeşilsoğan içine katılır limonlar 4 e kesilerek kabuklarıyla birlikte içine atılır.sonra şekil verme aşamasına geçilip limonlar içinden alınır lavaş ekmek ayran şalgam isteğe bağlı olarak servise sunulur!! HEPİNİZE AFİYET OLSUN !( CANI ÇEKENDE BUYURSUN GELSİN) VE VE İŞTE MUHTEŞEM SOFRAMIZ:)

8 Şubat 2010 Pazartesi

Kayseri'ye Özgü Yağlama

Kayserili olupta bu lezzeti sevmeyen yoktur herhalde çocukluğumuzda her pazar günü mutlaka yerdik.Şimdi bende çocuklarıma severek yapıyor ve yediriyorum..
MALZEMELER:
6 su bardağı un
1 paket maya 2 çorba kaşığı zeytinyağ tuz İÇİ İÇİN:
350 gr kıyma
3-4 adet soğan 4-5 adet sivri biber 2-3 adet domates 1 kaşık salça
toz biber
tuz
YAPILIŞI:malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurup mayalanması beklenir bu arada içi hazırlanır .. ben kişi sayısına göre şebitlerimizi açıyorum ister teflonda , ister saçta pişiriyoruz
hazırladığımız içi tek tek şebitlerimize sürerek yağlıyoruz . Sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ekip afiyetle yiyoruz.:) inananın bu lezzet tadılmaya değer!!