Özel Arama

12 Mart 2009 Perşembe

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

.
Bulgurun her türlüsünü çok severiz.Vitamin değerinide göz önüne alırsak mutlaka haftada bir yenmesine özen gösteriyorum. MALZEMELER:
1 Kase pilavlık bulgur
1çay bardağı yeşil mercimek
2kase etsuyu
1soğan 2kaşık tereyağ
************ YAPILIŞI:
Önce mercimeğimizi yıkayıp,yumuşayana kadar haşlıyoruz.Tenceremizin içine yağımızı soğanımızı koyup hafif kavuruyoruz.Sonra bulguru katıp,karıştırıyoruz mercimeğide ekleyip
varsa etsuyu ,tuzunu atıp kapağını kapatıyoruz.Salatayla,turşuyla servis yapıyoruz

11 Mart 2009 Çarşamba

DAMLA ÇİKOLATALI KEK

MALZEMELER:
4 Yumurta
1,5Su bardağı toz şeker
1Çay bardağı sıvı yağ
1Su bardağı süt
1 paket kabatma tozu
vanilya
1 çay bardağı damla çikolata
portakal rendesi
2su bardağı un
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri vanilya ile çok iyi çırpın.sonra sütü veyağı ilave ederek çırpmaya devam edin 
Unu kabartma tozuyla beraber karışıma ilave edip tahta kaşıkla karıştırıyoruz.son olarak damla çikolatalarıda koyup yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün.160derecede ısınmış fırında yaklaşık 45 dk pişiyor.

10 Mart 2009 Salı

TAVUKLU MAKARNA SALATASI

**MALZEMELER**
*Yarım paket burgu makarna
*Bir parça tavuk göğsü 
*Bir bardak bezelye
*Marul,maydanoz,mısır,limon
*Kornişon salatalık turşusu
*Tuz,kimyon,karabiber
**YAPILIŞI**
*Haşlanmış tavuğu,makarnayı pişirip bir kenarda bekletiyoruz.Kornişon turşumuzu ve marulumuzu,maydanoz ince ince doğrayıp.Makarna ve tavukla  karıştırıyoruz.İçine baharatlarını  limon ve zeytinyağını katıp servise hazır hale getiriyoruz.(CANIM arkadaşım Hayriyede yediğim ve tadına doyamadığım bir lezzet)Özellikle bir çay kaşığı kimyon değişik bir tat katıyor.
AFİYET OLSUN.

9 Mart 2009 Pazartesi

ALMAN PASTASI

MALZEMELER : 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı şeker 3 yumurta (birinin sarısının yarısını alıyoruz) 1 su bardağı ılık su 1 çorba kaşığı kuru maya(veya 1 küçük paket yaşmaya) un çok az tuz KREMASI : 3 su bardağı süt 2 yemek kaşığı nişasta + 1 yemek kaşığı un 1 yumurta 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tereyağ Yarım saat hamuru mayaladıktan sonra küçük yuvarlaklar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepside 30-40 dk bekletin ayırdığınız yumurta sarısını sürüp biraz fındık kırığı sepin ve 200 dereze ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Kremayı hazırlamak için tereyağ hariç bütün malzemeleri koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın mikserle ara sıra çırparak soğutun en son tereyağını koyup iyice çırpın. Soğuyan hamurları ortasından kesip krema sürün üzerine pudra şekeri serpin. AFİYET OLSUN............. Kaynak: http://fusununmutfagi.blogcu.com/pastalar+ve+kekler

8 Mart 2009 Pazar

TAVUK SAC KEBAB

Yaz günlerinin vazgeçilmezi olan mangal ziyafetlerini özleyince evdede yapmak hafta sonu için güzel bir alternatif.Sevgili eşim bu konuda inanılmaz yeteneklidir ben sadece küçük lavaşlar hazırladım canım oğlumda pişirdi tam bir ekip çalışması oldu .Evde yapılanın her zamanki gibi tadı başka.
MALZEMELER:
3Adet tavuk göğsü
2adet soğan
2adet biber
2adetdomates
10adet mantar
3 tane sarımsak
pul biber,tozbiber,karışık köfte baharatı
YAPILIŞI:
Şacımızın içine yağımızı koyup biberleri ,sonra soğanları mantarı koyup güzelce kavuruyoruz.Enson küp doğranmış tavuğuda koyduktan sonra baharatları katıyorruz.Tavuk pişme kıvamına gelince domatesleride katıp ağzını kapatıyoruz.Zaman zaman karıştırıp kontrol ediyoruz.Hepsi iyice özleştikten sonra altını kapatıyoruz.(un,su,maya ile hazırladığımız) lavaşla ve sumaklı soğan salatası ile servis ediyoruz.