Özel Arama

1 Ekim 2010 Cuma

ŞİRİN MAVİ PUDİNG

Çocuklar evde anne pasta anne kek dediği için bende çocuklara iki renkli puding yaptım üstündeki maviliklerden dolayı çocuklar buna şirin mavi puding diyor:) Benim deyimimle iki renkli puding buyrun işte bu tarifle karşınızdayım ...hepinize sevgiler::::)
MALZEMELER:
1paket kakaolu puding
1paket vanilyalı puding
2 yemek kaşığı krem şanti
süsleme için mavi gıda boyası
evde kalan kek parçaları olabilr:)
Kupların içine küp şeklinde doğranmış kekleri koydum sonra üzerine önce vanilyalı sonra ,kakaolu pudingi koyup soğuduktan sonra buzdolabına koyup üzerini krem şantiyle süsledim.

29 Eylül 2010 Çarşamba

ÇOK ÜZGÜNÜM

Bloğumda yemek tarifleri yayınlamak yorum almak ,yorum yazmak çok güzel ama bu sabah kanald de yayınlanan daha öncede kayıp haberlerini yayınladığım Kayseri li kaybolan çoçuklar hakkındaki haberle gözyaşlarına boğuldum nerede olursa olsun Türkiye nin her yerinde bu haberleri artık ne yazıkki çok sık duyar olduk.Sivas cezaevinden yazan kayserili bir mahkum vicdan azabına dayanamayarak mektub yazmış ,çoçukları onun tanıdığı 3 kişi organlarını aldıktan sonra fırat nehrine attıklarını itiraf etmiş. ne söylenebilir bilmiyorum Allah bildiği gibi yapsın ailelerine sabır versin.İnsan şekline bürünmüş yaratıklar hiç bir çoçuk ,hiçbir insan bu muameleyi hak etmiyor.biliyormusunuz artık bayramda hiç çoçuk gelmiyor herkes korkuyor çoçukların şekerini alıp hazırlasakta nafile.Bütün çoçuklarımızı Allah kazadan beladan korusun.hayırlı günler diliyorum herkese.....

NESCAFELİ KURABİYE

mis gibi kahve kokusunu hissettinizmi? ağızda dağılan bir kurabiye!!!
MALZEMELER:2yumurta( 1nin akı ayrılacak yüzü için) 250 gr margarin 1.5 su bardağı pudra şekeri 1 çaybardağı sıvıyağ 1 su bardağı nişasta 2 yemek kaşığı nescafe 2 yemek kaşığı damla çikolata kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke un vanilya YAPILIŞI: Margarin ve pudra şekeri macun kıvamına gelene kadar iyice yoğurulur. Sonra sırasıyla yumurta sıvıyağ ve diğer malzemeler katılıp güzel bir hamur yoğurulur. Burdaki püf noktası , hamuru yoğurduktan sonra nescafeyi katıyoruz. Sonra birazdaha yoğuruyoruz. yumurta akı ve hindistan cevizine bulayıp,180 derecede ısınmış fırında pişirmeye bırakıyoruz...NOT: Granül kahve ile daha güzel oluyor...

DALYAN KÖFTE

MALZEMELER:
½ kg yağsız dana kıyma 1 adet soğan
1 adet yumurta 3 dilim bayat ekmek baharatlar: tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber iç malzeme:küp doğranmış ve haşlanmış patates, havuç ve bezelye ( garnitürdfe kulanılabilir)
1 yumurta
YAPILIŞI:
Soğanımızı rendeleyelim ,ekmeklerimizi yumurtayı kıymanın içine koyup ve bütün harcı güzelce yoğuralım yağlanmış tepsiye dikdörtgen yayalım .Üzerine iç malzemesini koyup ters çevirelim.
Önceden ısınmış 200derecede fırına verelim.
Üzerine biraz sıvıyağ sürüp çatlamasına engel olalım. yaklaşık 25- 30 dakikada pişiyor ... Yanında daha sonra yayınlacağım tepside patates kumpirle muhteşem bir ikili oluyorlar
AFİYET OLSUN!!:):)

28 Eylül 2010 Salı

RULO PASTA

Tadan herkesin ev yapımı olduğuna inanamadığı çok hafif ve güzel bir rulo pasta,tartıyla yapılan tarifler beni korkuturdu bu çok kolay .Büyük bardak şeklindeki ölçeklerden yararlanabilirsiniz. .. Malzemeler 5 yumurta 70 gr şeker75 gr un1 paket kabartma tozu10 gr ovalex arzu edilirse kakao( kakao katıcaksak un miktarı biraz azalacak) 1adet yağlı kağıt KREMASI: 3 su bardağı süt 3 kaşık un 1 kaşık nişasta 2 kaşık çikolata tatlandıracak kadar şeker YAPILIŞI: Malzemelerin hepsini karıştırıp yağlı kağıdın üzerine döküyoruz.175derecede yaklaşık 15-17 dakikada kekimiz hazır.Fırından çıkarıp kağıtlı yönünü çatlatmadan sararak bir süre bekliyoruz .Bu arada kremayı hazırlıyoruz.Krtemayı çikolata ve 50 gr margarini katmadan pişiyoruz. Sonra çikolata ve margarini katıp mikserle çırpıyoruz. içine kakaoda katabiliriz. Sonra kekimizi düz hale getirip hazırladığımız kremayı arasına sürüyoruz .Üzerinede ister krem şantiyi bu kremayla karıştıralım istersek sadece krem şantiyi kullanalım...AFİYET OLSUN!!

27 Eylül 2010 Pazartesi

PATATESLİ BÖREK

7 adet çiğ ortaboy patates2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı yoğurt 1 yumurta akı
YAPILIŞI:7adet çiğ patates 4 bölünüp ince ince doğranır. Buarada hamur yoğurma kabımıza sıvıyağ,yoğurt, yumurta akı konur ve karıştırılır .Patatesler eklenir un ve kabartma tozu konur iyice karıştırılıp üstüne yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırına verilir .Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak servis yapılır!!
afiyet olsun!