Özel Arama

8 Ocak 2009 Perşembe

P.D.C.S-34 ÇİLEKLİ HİNDİSTANCEVİZLİ MUFFİN

Uzun süredir ,denemek için sabırsızlandığım, keskinlinin mutfağından http://keskinlininmutfagi.blogcu.com/ aldığım çoook hafif ve lezizbir tarif.Ben bazı değişiklikler yaptım.arkadaşıma teşekkür ediyorum.
http://fzehra.blogcu.com/ARKADAŞIMA YOLLUYORUM! MALZEMELER:
2YUMURTA
1SU BARDAĞI TOZŞEKER
1ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1SUBARDAĞI ÇİLEKLİ SÜT
3KAŞIK KAKAO
1PAKET KABARTMA TOZU
VANİLYA
2BARDAĞI UN
İÇİ:
1PAKET LABNE PEYNİRİ
1SUBARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
3KAŞIK PUDRA ŞEKERİ
Ben çilekli labne bulamadığım için bu aromayı 2kaşık reçelle yaptım. buarada hazırladığım
iç arttı.Bir dahaki sefere içini biraz daha çok koyacağım. YAPIŞILI:
Yumurta ve şeker çırpılır.sütü,yağıkatılır. Elenmiş un koyulur hazırladığımız içi mikserle çırparak yuvarlak bilyeler haline getireceğiz . Hazırladığımız kek hamurunun yarısını kağıda döküp içine harıcımızı koyuyoruz.Üstüne tekrar kek hamurunu döküp 180 derecede fırına veriyoruz .. AFİYETLE YİYORUZ!!!

7 Ocak 2009 Çarşamba

* HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE*

MALZEMELER:
1Paketmargarin

1çay bardağı sıvı yağ

1çaybardağı nişasta

1çay bardağ pudra şekeri+ 1 yemek kaşığı

1çay bardağıyoğurt

2yumurta sarısı

1paket kabartma tozu 1paket vanilya

Un

Hindistan cevizi

YAPILIŞI:

Oda sıcaklığındaki margarin,sıvıyağ pudra şekeri ve diğer malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan birhamur elde edeceğiz.merdaneyle açılan hamurumuzu istediğimiz kkalıpla şekil verip 180 derecede ısıtılmış fırına yumurta akı vehindistan cevizine bulayıp veriyoruz. (pişmeye yakın son 10 dk ağzı açık pişerse gevrek oluyor)

6 Ocak 2009 Salı

P.D.C.S -34İNCİRLİ CEVİZLİ TATLI

http://fzehra.blogcu.com/ARKADAŞIMA YOLLUYORUM!!
MALZEMELER:
4Yumurta
1Subardağı şeker 1Subardağıceviz içi
3yemek kaşığı yoğurt
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
10 adet incir(küp doğranıcak,haşlanıcak)
un(boza kıvamını alacak kadar)
* krem şanti süslemek için*
ŞERBETİ:
2Su bardağı şeker
3Su bardağı su
5dk kaynadıktan sonra
YAPILIŞI:
Yumurta ,şeker çırpılırsonra diğer malzemeler katılıp 170 derecede ısınmış fırına verilir .hazırlanan şerbet( soğuk) tatlınınfıırından çıktıktan 4dk sonra üzerine dökülür.soğuyunca
krem şanti sürülür.hindistan cevizi kakaoyla karıştırılıp üzerine serpilir.
afiyet olsun .
1Tatlı kaşığı tarçın

5 Ocak 2009 Pazartesi

P.D.C.S-34PATATESLİ AY ÇÖREĞİ

http://fzehra.blogcu.com/ ARKADAŞIMA YOLLUYORUM!!
MALZEMELER 1kg süt
300grmargarin
3orta boy patates
1fincan şeker
2yemek kaşığı sirke
2tatlı kaşığıtuz
alabildiği kadar un
1paket maya
İÇİ İÇİN:
5 patates ,maydonoz ,soğan ,isteğe göre baharat
YAPILIŞI
Sütümüzü biraz ısıtıp ,içine margarini koyarak erimesini sağlıyoruz.Rendelediğimiz patatesi,diğer malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Sonra elimize küçük bezeler alıp hazırladığımız patatesli içi koyup gevşek bir şekilde sarıp,ay şekliveriyoruz.50derecede fırının en altkat, yada enüst katta mayalanmasını sağlıyoruz. sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200derecede fırına veriyoruz.2-3 tepsi çıkıcak.afiyet olsun

REVANİ

MALZEMELER: ( büyük fırın tepsisi) 3 yumurta 3 çay bardağı yoğurt 4 çaybardağı şeker 6 çay bardağı un yarım fincan sıvıyağ 1 fincan su kabartma tozu vanilya 1 bardak çekilmiş ceviz ŞERBETİ: 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su ( 6 dk kaynatılacak)

4 Ocak 2009 Pazar

SEVİLİMİN DAVET SOFRASI

Canım arkadaşım Sevi l e gittik, tüm liseliler bir araya gelince sohbet ve menü muhteşemdi.
Sevil yine ayrıcalığını gösterip harika lezzetler hazırlamıştı .Sırf yemek için kahvaltı bile yapmadık. Bu güzel lezzetleri denemek için http://www.sevilaltunel.blogspot.com/ bu adrese tıklamanız yeterli .....Tüm arkadaşlarımla bir araya gelince saatler saniye gibi geçiyor. İnsanın böyle değerli dostlarının olması çok güzell!!:):)