Özel Arama

26 Aralık 2009 Cumartesi

50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE PORTAKAL JÖLELİ KURABİYE

PORTAKAL JÖLELİ KURABİYE

Bu tarifi http://nursen-yemek.blogspot.com/ 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNe ev sahibi olan arkadaşım NURŞENE GÖNDERİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM KOLAY GELSİN:) MALZEMELER: 1SU BARDAĞI SIVI YAĞ 1PAKET MARGARİN( ODA SICAKLIĞINSA ELDE) 1SUBARDAĞIYOĞURT 1SU BARDAĞIPUDRA ŞEKERİ 1PAKET VANİLYA 1PAKET KABARTMA TOZU JÖLESİ: 4ADET PORTAKAL SUYU 1PORTAKALRENDESİ 2YEMEKKAŞIĞI NİŞASTA ÜZERİNE SERPMEK İÇİN PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI

MALZEMENİN HEPSİ KARIŞTIRILIP ,KURABİYE HAMURU HAZIRLANIR.20DK.DİNLENDİRİLİR HAMUR AÇILIR. 5PARMAK ENLİKTE ŞERİTLER KESİLİR. PİŞİRİLEN PORTAKALLI JÖLE HAMURA SÜRÜLÜP ÜST ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE KATLANIR.TERS ÇEVRİLİR UZUNCA TEPSİYE KOYULUR.170-180 DERECEDE PİŞİRİLİR ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİLİR.İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE KESİLİP SERVİSE SUNULUR..

25 Aralık 2009 Cuma

50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE PORTAKALLI YAŞPASTA

Bu tarifi http://nursen-yemek.blogspot.com/ 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNe ev sahibi olan arkadaşım NURŞENE GÖNDERİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM KOLAY GELSİN:)
Malzemeler:(uzun ve dikdörtgen borcamda)
5 yumurta
1su bardağı toz şeker
200 gr buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
Üst jölesi için:
1 su bardağı portakal suyu
1.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1su bardağına yakın şeker
*Süsleme için krem şanti
YAPILIŞI: şeker ve yumurta iyice çırpılır diğer malzemeler katılıp 180 dercede önceden ısınmış fırında pişirilir. üst jölesi pişirilip ocakta jöle kıvamına gelir pişen kekimiz bardakla yuvarlak şekildew çıkarılarak üstüne jölesi sürülür .sonra kremşanti ve nane yaprağıyla servise hazır.. HEPİNİZE AFİYET OLSUN!!

50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNe FRAMBUAZ SOSLU KÖSTEBEK PASTA

Bu tarifi http://nursen-yemek.blogspot.com/ 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNe ev sahibi olan arkadaşım NURŞENE GÖNDERİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM KOLAY GELSİN:)
Malzemeler:
4 yumurta
1.5 bardak şeker
1su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ayrıca ben Frambuazlı çikolata kullandım.. İsteğe bağlı kakaoluda yapılabilir ....

22 Aralık 2009 Salı

50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE PATATESLİ KOLAY BÖREK

Bugün sizlere hazırlaması çok kısa süren pamuk gibi bir börek tarifim olacak arası pırasalı.. Ve geçen hafta evimde misafirlerim için hazırladığım menüde En çok beğenilenlerden biriydi....Bu tarifi http://nursen-yemek.blogspot.com/ 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNe ev sahibi olan arkadaşım NURŞENE GÖNDERİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM KOLAY GELSİN:) Menüdekiler:
- Frambuaz soslu mini pastalar
- Kamplumbağa makarna salatası
-Patatesli kolay börek
-İncirli kakaolu tatlı
--Peynirli üçgen
-Patatesli içli köfte
-Birazda bol keyif verici hoş sohbet:)
MALZEMELER:
6adet büyük patates 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket maya tuz un YAPILIŞI:patatesler rendelenir içine sıvıyağ un maya katılarak çoq yumuşak olmayan bir hamur yoğurulur. tepsinin altı yağlanır hazırladığımız hamur 2 ye ayrılır alta daha fazla olacak pizza kalınlığında tepsiye döşenir. arasına (peynir, kıyma, pırasa) konulur.üstüne diğer kat merdane ile açılarak çok ince olmayacak şekilde konur daha sonra bir saat tepside mayalanıp yumurta sarısı sürülüp fırına verilir..artan hamurları da ben saç örgüsü şeklinde ördüm çok şirin puaçalarımız oldu..

21 Aralık 2009 Pazartesi

50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE ÇİKOLATA SOSLU PASTA

Bu tarifi http://nursen-yemek.blogspot.com/ 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNe ev sahibi olan arkadaşım NURŞENE GÖNDERİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM KOLAY GELSİN:)
Yazdan arşivimde bekleyen çoçuklar için yaptığım süslemesi çok basit tadı harika bir pasta.
Gelelim malzemelere öncelikle kelepçeli bir kalıp. yuvarlak borcamdada yapabilirsiniz ozaman sadece üstünüde süsleyebilisiniz 2yede kesebilirsiniz tercih size kalmış.
MAZEMELER:
4 Yumurta
5fincan şeker
7 fincan un
1 fincanın yarısına kadar limon üzerine su
1 fincan su
1paket kabartma tozu
vanilya.
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker kar gibi olana dek çırpılır.sonra diğer malzemeler en son elenmiş un ve kabartma tozu eklenir.yağlanmış unlanmış kalıba dökülüp 175 derecede pişirilir.ev yapımı kremaları çok seviyorum ama ozaman krem şanti ve çikolata sosu kullandım.arasına krem şanti üzerine ( dr oetker) çikolata sosu dökülüp dolapta dinlendirildikten sonra servise hazır.

50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE BUZLUK BÖREĞİ

Bu tarifi http://nursen-yemek.blogspot.com/ 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNe ev sahibi olan arkadaşım NURŞENE GÖNDERİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM KOLAY GELSİN:)
Yine çok pratik bir okadarda lezzetli bir tarif . yufkadan yapılması ,dondurucuda kalabilmesi acil durumlar için bize bir kolaylık.Benim yediğim tarifte margarin kullanılmış ama sıvıyağlısıda güzel olur bence.
MALZEMELER:
4Adet yufka
125 gr margarin
2yumurta sarısı
İÇ HARCI:
5,6 Adet patates
1 soğan
maydonoz
pulbiber.karabiber.tuz(isterseniz peynirli, kaşarlı her türde hazırlayabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Yufkamızı serip üzerine eritilmiş margarini yayıyoruz ikinci yufkayada aynı işlemi uygulayıp 8 eşit parçaya kesiyoruz.hazıladığımız içten bolca kestiğimiz parçalara koyup sarıyoruz.sarma işlemi bittikten sonra tepsimize yağlı kağıt serip börekleri suya batırıp diziyoruz.sonra dondurucuya koyup donduruyoruz .kullanacağımız zaman donan börekleri çözülmeden tekrar suya daldırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyor üzerine yumurta sarısı sürüp ,180 derecede fırında pişiriyoruz.