Özel Arama

16 Ekim 2010 Cumartesi

Jöleli Kivili Pasta

Öncelikle günaydın;
Bugünün hepinize sağlık mutluluk ve şans getirmesini diliyorum..
Tarifim hem kolay hem pratik bir okadarda lezzetli tavsiye ediyorum.. Bence denemelisiniz..Denedikten sonra yorumunuzuda bekliyorum;)
MALZEMELER:
3 fincan şeker
3 fincan irmik
1 kilo süt
vanilya
Dr.otker yeşil kivili jöle
Pastaban( sadece 1 katını kullanıyoruz)

15 Ekim 2010 Cuma

MİMLENDİM

Merhabahttp://zuzununkurabiyeleri.blogspot.com/ Zuhal beni mimlemiş Ve mimine teşekkür ederek hemen cevap veriyorum..Bu mim in kuralı :en popüler ilk beş postumuzun yayınlaması ve benimde 5 kişiyi mimlemem gerekiyor...
1-
KELOĞLAN BOHÇASI
2-PATATESLİ KEK
3-Arabaşı
4-Jöleli İrmik Tatlısı
5 Yağlama
Bende ;

14 Ekim 2010 Perşembe

Yoğurtlu Sırın

Malatya yöresine ait;
Benim biraz değişiklikler yaptığım çok pratik bir tarif:
Malzemeler:
Kişi sayısına göre 2 adet yufka
Yoğurt
2 diş sarımsak
Ve salça
Yapılışı:
Yufkalarımızı rulo halinde katlayıp küçük küçük parçalar halinde kesiyoruz.Fırında kızarana kadar pişiyor;Fırından çıkınca üstüne sarımsaklı yoğurt ve salçayı ekledikten sonra servise hazır tarifin aslına tereyağı ve toz biber ekiliyor ama ben böyle yaptım..
Sevgiler..

13 Ekim 2010 Çarşamba

Patatesli Ay Çöreği

MALZEMELER 1kg süt
300grmargarin
3orta boy patates
1fincan şeker
2yemek kaşığı sirke
2tatlı kaşığıtuz
alabildiği kadar un
1paket maya
İÇİ İÇİN:
5 patates ,maydonoz ,soğan ,isteğe göre baharat
YAPILIŞI
Sütümüzü biraz ısıtıp ,içine margarini koyarak erimesini sağlıyoruz.Rendelediğimiz patatesi,diğer malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Sonra elimize küçük bezeler alıp hazırladığımız patatesli içi koyup gevşek bir şekilde sarıp,ay şekliveriyoruz.50derecede fırının en altkat, yada enüst katta mayalanmasını sağlıyoruz. sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200derecede fırına veriyoruz.2-3 tepsi çıkıcak.afiyet olsun

10 Ekim 2010 Pazar

Şeftali Reçeli

Marketten aldığım yemelik şeftaliler çok sert olunca değerlendireyim dedim.Anne usulu harika bir reçel ortaya çıktı.şeftalileri kabuklarını soyup küp küp doğradım büyük derin bir kasenin yarısını doldurdu ,aynı miktarda şekeri üzerine döküp bir gece beklettim.sabaha sulanmıştı tahta kaşıkla şöyle bir karıştırıp ocakta orta derecede 25 dk piştiler inmeye yakın limonu ekledim işte bu kadar basit tam istediğim gibi kıvamlı güzel bir reçelim oldu..:)

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Güzel bir hafta sonundan hepinize Merhaba;
Bugün Haşhaşlı çörek tarifimle karşınızdayım .....Hepinize Mutlu bir pazar geçirmenizi diliyorum Sevgiler..
MALZEMELER:
1bardak süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta( 1 sarısı yüzüne)
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 adet maya
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım paket margarin
içine haşhaş..
YAPILIŞI:
Malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğururuz. hamuru 3 eşit parçaya ayırıp sırayla açıyoruz. Açılan yufkamızın içine harcımızı sürüp rulo şeklinde katlıyoruz. Sonra bıçakla kesip kestiğimiz parçayı çevirip üzerine hafif bastırıp biraz mayalanınca 200 derecede fırına veriyoruz..
afiyet olsun: