Özel Arama

12 Şubat 2009 Perşembe

SANDEVİÇ EKMEĞİ

Çoçuklarımıza hazır aldığımızda severek yedikleri ancak ev yapımı olduğunda hem içimize sinenerek hemde bereketli olması açısından tercih edeceğiniz bir tarif.ilk yaptığımda yok dedim bu milföy hamuru gibi zor sonra sonuç ortaya çıkınca hamburger ekmeğinin aynısı . yumuşacık ve puf çoçuklarda sevince sık sık yapar oldum.
MALZEMELER:
Yarım kilo un
20grşeker
1çay bardağı süt
12grtuz
30gr maya
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabımıza unu ,şekeri sütü koyup suyla yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.tarifte buğdağ kokusu hissedene kadar deniyor 15 dk nerdeyse yoğurdum hamur yoğurma makinası olanlar onda yapabilirler.aceba buğday kokusu nasıldır derken maya koyulmuş gibi bir koku sonra tuzu katıp biraz daha en sona mayamızıda ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.ne kadar iyi yoğurulursa sonuç o kadar mükemmel oluyor. Elimizi suyla ıslatarak. elimizle ister yuvarlak istersek sandeviç şekli veriyoruz. 200 Derecede ısınmış fırında altına su koyarak pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz yüzüne biraz su serperek hemen fırın tepsisini kapatıyoruz.Sonrada kaşar, domates,biber içinizden gelen sevdiğiniz tatlarla sunup yiyebilirsiniz.AFİYET OLSUN.

9 Şubat 2009 Pazartesi

İNCİRLİ KURABİYE

MALZEMELER:
1 paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çaybardağı pudra şekeri
4 su bardağı buğday nişastası
1 çaybardağı ceviz
10 adet incir(küp şeklinde suya doğranacak)
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz.Yumurtayı ve sıvıyağıda katıp yoğurduktan sonra nişastayı ekliyoruz .Enson olarak ceviz ve incirleri katıp şekil veriyoruz. Ardından 175derecede ısınmış fırına veriyoruz... Ben görselliğe önem verdiğimden kurabiyeleri piştikten sonra çikolata sosu ve hindistan cevizi ve şam fıstığına batırdım...İstenirse sade haliylede çok şık ve lezzetli:):)

8 Şubat 2009 Pazar

KEŞKÜL

MALZEMELER: 1 kilo süt 1 su bardağı şeker 1 fincan pirinç unu 1 tepeleme kaşık nişasta 1 çaybardağı dövülmüş badem( badem esansıda olabilir) 1 gr tuz YAPILIŞI: Sütümüzün 1 su bardağını ayırıp içine pirinç unu ve nişastayı güzelce özleştiriyoruz.Pürüzsüz bir kıvama gelince kaynamaya başlayan sütümüze katıp dövülmüş bademin 3/2 sini içine ekleyip orta hararetli bir ateşde kaynatmaya başlıyoruz. İnmeye yakın şekerini ve bademin kalanını ekleyip kaselere servis yapıyoruz.Soğuyunca tarçınla süsleyip servis ediyoruz.. afiyet olsun,!!!