Özel Arama

14 Kasım 2009 Cumartesi

İNCİR TATLISI

Hepinize mutlu bir cumartesi'den merhaba bugün sizlerle misafirlerim tarafından çok beğenilen incir tatlımı paylaşmak istiyorum:) Mutlu bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle... MALZEMELER: 4Yumurta 1Subardağı şeker 1Subardağıceviz içi 3yemek kaşığı yoğurt 1paket kabartma tozu 1paket vanilya 10 adet incir(küp doğranıcak,haşlanıcak) un(boza kıvamını alacak kadar) 1Tatlı kaşığı tarçın 2kaşık kakao * krem şanti süslemek için* ŞERBETİ: 2Su bardağı şeker 3Su bardağı su 5dk kaynadıktan sonra YAPILIŞI: Yumurta ,şeker çırpılırsonra diğer malzemeler katılıp 170 derecede ısınmış fırına verilir .hazırlanan şerbet( soğuk) tatlınınfıırından çıktıktan 4dk sonra üzerine dökülür.soğuyunca krem şanti sürülür.hindistan cevizi kakaoyla karıştırılıp üzerine serpilir. Afiyet olsun:):)

12 Kasım 2009 Perşembe

PATATESLİ Ay çöreği

Malzemeler : 4 su b.söke un yarım p. yaş maya 1 çay b. süt 1 çay b. sıvıyağ 1 yumurta 1 çorba k. toz şeker tuz alabildiği kadar ılık su İç harcı için: 4 patates 1 soğan 1 tutam maydanoz tuz, karabiber sıvıyağ Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı söke unu alın.Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Üzerine yumurtanın akını ilave edin.Mayayı eritin.Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritmeye devam edin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.İç harcı için 4 adet patatesi haşlayın.Haşlanan patatesleri rendeleyin..Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine soğanı ilave edin ve soğanı kavurun.Ocağın altını kapatın ve rendelenmiş patatesleri ilave edin.1 tutam maydanozu ince olarak kesin ve iç harcın içine dahil edin.Ay çöreği hamurundan bezeler kopartın.Her bezeyi merdane ile açın.Bezelerin içine patatesli iç harçtan ilave edin.Daha sonra ay çöreği hammurunu sarıp rulo yapın.Hamurun dışı unlu olduğu için biraz bekletin.Daha sonra elinizi hafif ıslatıne ay çöreğine ay şekli verin.Fırın tepsisine ay çöreklerini dizin.Üzerine yumurta sürün.Üzerine çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.... =)=)

9 Kasım 2009 Pazartesi

10 KASIM

nostalji - ulu Önder atatÜrk(sarı zeybek) | izlesene.com

PATATESLİ AÇMA BÖREK

Bu aralar sık yaptığım çok az malzemeyle 2 tepsi börek tarifi hamurları açmamda sevgili komşum Şengül ablam yardımcı oldu.1 saatte tamamlandı.Banada sevdiklerimle paylaşmak kaldı.bir kere deneyin diyorum.beğeniceğinize eminim. bu arada küçük ama önemli bir ayrıntıyı dile getireyim (1su bardağı 200ml) hamuru benim kullandığım bardak su bardağından biraz küçük .bu bardakla yaptım. MALZEMELER: 2Yumurta 1su bardağıyoğurt 1su bardağı sıvı yağ 1su bardağı su 1 paket kabartmatozu un YAPILIŞI: Bütün malzemeler karıştırılıp puaça hamura kıvamında bir hamur yoğrulur.18 beze yapılır.10 dk dinlendirilir.sonra bezeler teker teker açılır üzerine sıvı yağ gezdirilir. hazırlanan iç harcı yayılır ben patatesi çok seviyorum.istenirse kıymalı ,peynirlide olabilir.gelelim en zevkli bölüme açılan hamurumuz örtünün üstüne serilip elimizle katlamadan yuvarlanır.yağlanmış tepsiye dizilip üzerine 3 kaşık yoğurt ve sıvıyağışeklinde hazırlanan sosu karıştırıp sürülür.200 derecede pişirilir.istenilen büyüklükte kesilip çayla birlikte servise hazır.

8 Kasım 2009 Pazar

PATLICAN SALATASI

Uzun bir aradan sonra yeni bir tarifle karşınızdayım misafirlerime yaptığım köz patlıcan salatası tarifiyle başlıyorum; Malzemeler: 6 adet patlıcan yarım çaybardağı ceviz 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt dereotu YAPILIŞI: Patlıcanlar közlenir kabukları soyulup patlıcanlar ezilir ve sonra tüm malzemeler karıştırılır ,tabağa koyulur ve servis edilir:) afiyet olsun:)