Özel Arama

5 Şubat 2010 Cuma

KURU FASÜLYE

Kış günlerin vazgeçilmezi Turşu ve pirinç pilavıyla birbirine çok yakışan Kuru fasülyeyle karşınızdayım..Bizim evin vazgeçilmezleri arasındadır ayrıca;Mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle....
Malzemeler

500 gr. kuru fasulye 250 gr. kuşbaşı 2 baş soğan 2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça 3-4 adet sivri biber Yeterince tuz, karabiber

Yapılışı

Fasulyeyi geceden tuzlu suda ıslatın. Sabahleyin yıkayıp süzün ve üstünü örtecek kadar bolca suda haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domatesi ya da sulandırılmış salçayı katın. Fasulyeleri ilave edin, üzerine biberleri doğrayın. Ve karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulyeyi pişirin...

2 Şubat 2010 Salı

SULU KÖFTE

Kızımında oğlumunda Karneler Her yıl olduğu gibi gene iyi Maşallah 'Takdir' aldı herikiside :):)Kızımın Animasyon dersindeki animasyon fotoğraflarındanda paylaşayım dedim......Umarım hoşunuza gider işte Benim tatlı palyaçom:):)..Yarın tatilleri başlıyor..hadi bakalım.. Kendinize iyi bakmanız dileğiyle sevgilerimi bıraktım.....Dersane olunca malum biri öss diğeri sbs bu yıl böyle olacağız:D

Malzemeler:

300 gr kıyma

1 su bardağı ince bulgur

1yumurta

1yemek kaşığı salça

1tatlı kaşığı tuz

Baharat

Yapılışı,:

Malzemelerin hepsi karıştılır; daha sonra minik bilyeler şeklinde yuvarlanır ..Diğer yanda hazırlanan salçalı sosun kaynaması beklenir kaynadığında köfteler içine atılır.Düdüklüde 10-12 dk oluyor..Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapılır...İsteğe göre limonlada servis yapılabilir...