Özel Arama

18 Aralık 2008 Perşembe

-RULO PASTA-

Tadan herkesin ev yapımı olduğuna inanamadığı çok hafif ve güzel bir rulo pasta,tartıyla yapılan tarifler beni korkuturdu bu çok kolay .Büyük bardak şeklindeki ölçeklerden yararlanabilirsiniz. Bu tarif SELEN FEVZİOĞLUNA gelsin.Ne zaman canın isterse yapmaya hazırım bitanem ... Malzemeler 5 yumurta 70 gr şeker75 gr un1 paket kabartma tozu10 gr ovalex arzu edilirse kakao( kakao katıcaksak un miktarı biraz azalacak) 1adet yağlı kağıt KREMASI: 3 su bardağı süt 3 kaşık un 1 kaşık nişasta 2 kaşık çikolata tatlandıracak kadar şeker YAPILIŞI: Malzemelerin hepsini karıştırıp yağlı kağıdın üzerine döküyoruz.175derecede yaklaşık 15-17 dakikada kekimiz hazır.Fırından çıkarıp kağıtlı yönünü çatlatmadan sararak bir süre bekliyoruz .Bu arada kremayı hazırlıyoruz.Krtemayı çikolata ve 50 gr margarini katmadan pişiyoruz. Sonra çikolata ve margarini katıp mikserle çırpıyoruz. içine kakaoda katabiliriz. Sonra kekimizi düz hale getirip hazırladığımız kremayı arasına sürüyoruz .Üzerinede ister krem şantiyi bu kremayla karıştıralım istersek sadece krem şantiyi kullanalım...AFİYET OLSUN!!

-DOĞUM GÜNÜ-

TARİH 17 .ARALIK 2008
Bundan 17 sene önce evimize çok özel bir konuk geldi. Kızımı 20 yaşımdayken kucağıma aldım.Onunla büyüdüm, olgunlaştım bazen çok çaresiz kaldım ama hergün acısıyla tatlısıyla rüya gibi geçti . Ve benim kızım 18 e girdi . Canım kanım en iyi arkadaşım her anne için çocuğu çok özeldir .Allah herkesin evladının hep yüzünü güldürsün Onu çok ama çok seviyorum iyiki doğdun bebeğim...
Ve akşamki davetimizde soframızdakiler: *MAKARNA SALATASI
*BARBUNYA PLAKİ
*PEYNİRLİ KRUVASAN
*ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI *CİPSCOOKİ

16 Aralık 2008 Salı

KURUVASAN

MALZEMELER:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
½ fincan şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
İÇİNE SÜRMEK İÇİN
1 paket yağ( istenirse tahinde konulabilir)( eritilecek)
YAPILIŞI:
Malzemeler karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir 12 bezi alınır .Beziler 6- 6 ayrılır .Her kat mısır nişsatasıyla açılıp üzerine 1.5 yemek kaşığı eritilen yağ sürülürek üstüste konulur.Sonra hepsi birliklte açılıp 16 parçaya bölünüp kestiğimiz parçalar biraz merdaneyle inceltip arasına istediğimiz içi( peynir ,kıyma,patates) koyup sigara böreği gibi geniş bir şekilde sarılır fırında 50 derecede mayalanması sağlanır .Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısınmşı fırına verilir!!!
AFİYET OLSUN!!

15 Aralık 2008 Pazartesi

-KREMALI SEBZE ÇORBASI-

Kış mevsimine uygun hem vitaminli hem lezzettli kayserinin özel davetlerinin vaz geçilmez ustası olan derviş ustadan bir tarif;
MALZEMELER:
1 kabak
4 havuç
2 patates
dereotu
2 kaşık un
yarım çaybardağı süt( yada krema)
Bir adet tavuk göğsü
( isteğe bağlı olarak 1 çay bardağı bezelye)
YAPILIŞI:Sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp tavuğumuzu ayrı bir yerde haşlayalım.Tenceremizin içine tepeleme 2 kaşık unu koyup hafif kavuralım daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip , sebzelerimizi ve küçük parçalara ayrılmış tavuk etimizi katıp özleştirelim.Ocaktan inmeye yakın .Sütü ve dereotunu koyup servise hazır hale getiriyoruz.

-KURBAN KAVURMASI-

Bir bayramı daha sevdiklerimizle geçirdik ALLAH tekrarını herkese nasip etsin trt-1 den izleyip yaptığım pamuk gibi ve lezzetli bir tarif:
MALZEMELER: yarım kilo kuşbaşılık et
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
karabiber
YAPILIŞI:Bütün malzemeler karıştırılıp tencereye konur . Mum ateşinde 2 saat pişirlir tencerenin kenarı hamurla kaplanır...AFİYET OLSUN..( Hiç su konmayacak)