Özel Arama

31 Aralık 2009 Perşembe

- 51. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNİLİĞİNE RULO PASTA-

Ayrıca bu tarifi 51. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNİLİĞİNİNİN EV SAHİBİ OLAN http://japoncekirdegi.blogspot.com/ GÖNDERİYORUM... Tadını bakan herkesin ev yapımı olduğuna inanamadığı çok hafif ve güzel bir rulo pasta,tartıyla yapılan tarifler beni korkuturdu bu çok kolay .Büyük bardak şeklindeki ölçeklerden yararlanabilirsiniz. Şuan yeni yıl için pasta yapıyorum... Bu arşivimde bulunan bir tarif:) Herkesin ağzı tatlı olsun.. SEVGİLER... Malzemeler 5 yumurta 70 gr şeker 75 gr un 1 paket kabartma tozu 10 gr ovalex arzu edilirse kakao( kakao katıcaksak un miktarı biraz azalacak) 1adet yağlı kağıt KREMASI: 3 su bardağı süt 3 kaşık un 1 kaşık nişasta 2 kaşık çikolata tatlandıracak kadar şeker YAPILIŞI: Malzemelerin hepsini karıştırıp yağlı kağıdın üzerine döküyoruz.175derecede yaklaşık 15-17 dakikada kekimiz hazır.Fırından çıkarıp kağıtlı yönünü çatlatmadan sararak bir süre bekliyoruz .Bu arada kremayı hazırlıyoruz.Kremayı çikolata ve 50 gr margarini katmadan pişiyoruz. Sonra çikolata ve margarini katıp mikserle çırpıyoruz. içine kakaoda katabiliriz. Sonra kekimizi düz hale getirip hazırladığımız kremayı arasına sürüyoruz .Üzerinede ister krem şantiyi bu kremayla karıştıralım istersek sadece krem şantiyi kullanalım... AFİYET OLSUN!!

29 Aralık 2009 Salı

2010 YENİ YIL DİLEKLERİ

Yeni yıl deyince akılınıza neler geliyor ...
Yeni yıl herkes için ayrı ayrı umutlar, dilekler hayaller v.s v.s Peki siz Yeni yıldan mne istiyorsunuz..?.
Yeni yıl hakkında bakalım Ne dilekler ne hayaller varmış:
Peki yeni yılda ben ne istiyorum:
-Ailemle ve sevdiklerimle mutlu bir yıl geçirmek istiyorum...
- 2008 - 2009 yılında yaşadığım olumsuzlukları unutmak istiyorum...
-Ayrıca tüm blogcu dostlar'ımın yeni yılını kutluyorum...
Şeker gibi tatlı bir yıl geçirmeniz dileğiyle...
Bunlarda Türk insanından şeçmeler;
*Herkese sevdikleriyle beraber sağlıklı, mutlu, huzurlu, barış ve sevgi dolu enfes bir sene diliyorum...
umarım 2010; kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, sonsuza kadar sürecek bir barış ın başlangıcı olur... herkesin eşit ve özgürce yaşayacağı, düşüncelerini korkmadan paylaşacağı, savaşsız, kavgasız, demokratik bir TÜRKİYE diliyorum..
Sağlık istiyorum,huzur istiyorum başarı istiyorum..Yeter bu kadarı diyorum ve halime şükrediyorum...
*Yılbaşı piyangosu bana cıksın baska bışey ıstemem
*Yeni ve yüksek maaşlı bir iş istiyorum Ve huzurumun eksik olmamasını istiyorum...
* YGS LYS sınavı çabucak geçsin bitsin istiyorum...
*Ben de yeni yıla babam, abim ve ablamla girmek istiyorum(5yıldır görmüyorum) annemin teyzemle barışmasını istiyorum; unutmadan bide laptop

28 Aralık 2009 Pazartesi

ELMA SİRKESİNİN BULAŞIK MAKİNESİNDE KULLANIMI

Birçok blogcu arkadaşımında bahsettiği benimde deneyip test ettiğim faydaları sonsuz elma sirkesini parlatıcı olarak kullandım:)
Ve herkese tavsiye ediyorum:Güzel birgün geçirmeniz dileğiyle....):)
Erkan Topuz, bulaşık deterjanlarından, halıların temizliğine kadar çok önemli ayrıntılardan bahsetti. "Benim mücadelem bu yaştan sonra halkımızı kanserden korumaktır. Kanser tedavisi sonra geliyor. Bir korunma bin tedaviden evladır. Bunları ilk defa duyuyorsunuz ama gerçek bunlar. Ben bunları kendimi bu işe adadığım için anlatıyorum. Bu anlattıklarımı Türkiye ilk defa duyuyor. Belki dünyada da çok az duyan vardır" diyen Prof. Dr. Erkan Topuz, herkesi şaşırtan açıklamalar yaptıBulaşık makinasında kullandığınız deterjan da petrol ürünüdür, kanserojendir. Ne kadar yıkarsa yıkansın kalıntılar kalabilir. Eğer sağlığınızı düşünüyorsanız çıkardığınız bulaşıkları sirkeli suyla ya da limonlu suyla silin.