Üzeri için:
|
Hazırlanışı : |
Pudra şekerini ve tereyağını karıştırma kabına alarak yoğurun. Daha sonra üzerine yumurtayı, kabartma tozunu, dövülmüş cevizi, kabartma tozunu ve alabildiği kadar söke unu ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan toplar koparak Kaynak:Oktay usta |
11 Aralık 2009 Cuma
Paris Güzeli Kurabiye
10 Aralık 2009 Perşembe
Hamsi Tava
1kg hamsi
1 çay bardağı mısır unu
tuz
sıvı yağ
Yapılışı:Hamsileri temizleyip yıkayın.Suyunun süzülmesi için süzgeçte 10 dakika bekletin.
Kullanacağınız kadar hamsiyi tuzlayın yada benim gibi mısır ununa tuzu ekleyin,unlama ve tuzlama işlemini birlikte yapın.Yağlanmış yapışmaz tavayı biraz kızdırın ve ocağı kapatın, kenara alıp unladığınız hamsileri tavaya dizin.Hamsileri dizerken baş kısımlarının tavanın kenarına, kuyruklarını ortaya gelecek şekilde dizin.Bu şekilde dizerek tavayı dönün.Ortasında kalan boşluğa 2-3 tane hamsi koyun.Tekrar ocağı yakıp tavanın kenarlarını çevire çevire pişirin.Kızardığından emin olduğunuzda tavanın çapında düz servis tabağını kapatıp ters çevirin.Tavaya yağ damlatıp çiğ tarafı tavaya koyun.Sadece tavanın kenarlarını ocak üstünde döndürerek kızartın yoksa hamsiler kuru olur.