Özel Arama

26 Aralık 2008 Cuma

-HAŞHAŞLI ÇÖREK-

Uzun süredir dolabımda bulunan fakat nasıl yapılacağını bilmediğim haşhaş ezmesini kullandım.Kayseri de bulunması biraz zor ben Eskişehirden almıştım..Yaptım tadına doyamadık..
MALZEMELER:
1 bardak süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta( 1 sarısı yüzüne)
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 maya
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım paket margarin
içine haşhaş...
YAPILIŞI:
Malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğururuz. hamuru 3 eşit parçaya ayırıp sırayla açıyoruz. Açılan yufkamızın içine harcımızı sürüp rulo şeklinde katlıyoruz. Sonra bıçakla kesip kestiğimiz parçayaı çevirip üzerine hafif bastırıp biraz mayalanınca 200 derecede fırına veriyoruz..
afiyett olsun!!

25 Aralık 2008 Perşembe

HAVUÇLU KEK

Hem vitaminli ,hem lezzetli üstelik yağsız. Çay saatlerinde afiyetle yiyeceğiniz güzel bir kek herkes biliyordur. Ben de hatırlatmak istedim. MALZEMELER:(yuvarlak kelepçeli kalıp:) 5yumurta 1.5su bardağı şeker 2su bardağı rendelenmiş havuç 1su bardağı ceviz içi 1paket kabartma tozu 1paket vanilya 1çay kaşığı tarçın YAPILIŞI:Yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırpıp , diğer malzemeleri katıyoruz. Unu kattıkdan sonra tahta kaşıkla karıştırıyoruz . İyice yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza harcı döküp 180 derecede fırına veriyoruz. Çıkınca istenirse,( krem şanti, sos, meyve marmelatı) döküp servis edebilirsizniz).. afiyet olsunDil

24 Aralık 2008 Çarşamba

-EV YAPIMI BEZE-

Çocuklarınızın çok sevdiği bezeleri onlar istediğinde alıyorsunuz fakat hijyen açısından nasıl bilmiyoruz;bu bezeyi yapıp çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz..
MALZEMELER:

3 yumurta akı

3 çay bardağı şeker

Bir çimdik tuz

Yapılışı:

Derin bir tencereye yumurtanın sarılarını karıştırmadan beyazlarını koyuyoruz.şekerimizi ilave edip bir çimdik tuzumuzu ekliyoruz.ve ocağın altını yakıp çok kısık ateşte mikserde önce yavaş sonra hızlı devirde kar olana kadar karıştırıyoruz.yaklaşık 12 dk sürüyor ve kaşığı kaldırdığımızda dökülmüyorsa olmuş demektir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (ben pasta kağıdı kullandım) krema torbasına koyup sıkıyoruz.ve 100-110 derecede pişiriyoruz.Soğuyana kadarda fırını açmıyoruz.. AFİYET OLSUN

23 Aralık 2008 Salı

-SODALI ISPANAKLI YUFKA BÖREĞİ-

MALZEMELER:
6 adet yufka
1 Şişe maden suyu
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
İÇİ İÇİN:
ıspanak ( yıkanıp doğranıp peynir, soğan, tozbiber, karabiber, tuz( ıspanak içğ olacak)
YAPILIŞI:
Öncelikle tepsiyi yağlayalım sonra ilk yufkamızı dizelim. 3. kata gelince hazırladığımız içi koyalım sonra diğer katları koyalım ister önce ister sonra bıçakla dilimleyelim.Hazırladığımız karışımı üzerine döküp yarım saat bekletelim.Sonra önceden ısınmış 180 fırına verelim!!Fırından çıkınca üzerinebiraz su serpiştirelim .Üzerine tepsi kapatıp dinlendirelim!!
sonra AFİYETLE YİYİN!!:)

22 Aralık 2008 Pazartesi

-NESCAFELİ KURABİYE-

mis gibi kahve kokusunu hissettinizmi? ağızda dağılan bir kurabiye!!!
MALZEMELER:2yumurta( 1nin akı ayrılacak yüzü için) 250 gr margarin 1.5 su bardağı pudra şekeri 1 çaybardağı sıvıyağ 1 su bardağı nişasta 2 yemek kaşığı nescafe 2 yemek kaşığı damla çikolata kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke un vanilya YAPILIŞI: Margarin ve pudra şekeri macun kıvamına gelene kadar iyice yoğurulur. Sonra sırasıyla yumurta sıvıyağ ve diğer malzemeler katılıp güzel bir hamur yoğurulur. Burdaki püf noktası , hamuru yoğurduktan sonra nescafeyi katıyoruz. Sonra birazdaha yoğuruyoruz. yumurta akı ve hindistan cevizine bulayıp,180 derecede ısınmış fırında pişirmeye bırakıyoruz...NOT: Granül kahve ile daha güzel oluyor...

21 Aralık 2008 Pazar

-ÇÖKKÜN SURAT PUAÇA-

Hem şekliyle hemde tadıyla güzel bir puaça. Çocuklarınız ve misafirleriniz buna bayılacak...
MALZEMELER
2.5 su bardağı süt
1 su bardsağı sıvıyağ
3 yumurta( ikisinin sarısı yüzüne)
yarım çaybardağı şeker
2 tatlı kaşığı tuz 1 paket maya
un
İÇİ İÇİN:
peynir maydonoz patates
YAPILIŞI:Sütümüzü ılıtalım , sonra diğer malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuralım 2 ceviz büyüklüğünde bezeler alalım sonra tezgahta bezelerimizi yuvarlak biçimde inceltip iki yan abıçakla kesik atıyoruz. Oratasına hazırladığımız içi koyup kestiğimiz yerleri birbirinin içinden geçiriyoruz. Puaçamızı tepsiye alıyor 50 dercede mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı susam sürüp 200 dercede fırına veriyoruz!!
ve tadına doyamıyoruz!!
afiyet olsun!!