Özel Arama

6 Aralık 2008 Cumartesi

-BAYRAM TATLISI-

MALZEMELER:
40 yaprak baklava hamuru
250 gr ceviz
1.5 paket teremyağ
ŞERBET:
1.250 gr şeker
4 bardak su
1 gr limon tuzu
YAPILIŞI:
Hazır paket baklavalık hamurun içinde 55 adet yufka var ,biz kırk taneden yaptığımız için tarifi ona göre veriyorum. Tepsinin altını yağlıyoruz ,yufkamızı seriyoruz altı katta bir cevizimizi serpiyoruz.Serme işlemi tamamlandıktan sonra baklavayı istediğimiz şekilde dilimliyoruz.Ben kare yaptım. Margarinimizi eritip baklavanın üzerine döküyoruz 200 derecede önceden ısınmış fırına veriyoruz. Şerbetimizi hazırlayıp, baklava soğuk şerbet sıcakken ( çok kaynar olmayacak)
baklavaların üzerine eşit şekilde döküp sunuma hazırlıyoruz..
HERKESE MUTLU BAYRAMLAR!!

3 Aralık 2008 Çarşamba

KELOĞLAN BOHÇASI

Bayram için size hem görüntüsüyle şık hemde lezzetli bohçalar hazırladım.İçine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.Ben cevizli ve çikolatalı yaptım lokumlusu ve fıstıklısıda harika oluyor
MALZEMELER:
2 yumurta
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 bardak nişasta( buğday)
2 su bardağı un
yarım paket kabartama tozu
1paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
1 kase dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:Margarin ,pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın nişasta vanilya un kabartama tozunu ekleyin malzemeyi yoğurun hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayırın ayrılan hamura kakao ekleyin .Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi parmağınızla bastırarak içini oyun (kenarları ince olacak) Hazırladığınız karışımı koyun kakaolu hamurdan küçük parçalar koparıp uzunlamasına yuvarlayın bohçaları kakaolu şeritlerle bağlayın hamur pembeleşene kadar pişirin!!
AFİYET OLSUN!!!

ELMALI PASTA

MALZEMELER:
1 yumurta
1 su bardağından az yoğurt
½ su bardağından az zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket margarin
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı pudra şekeri
İÇ MALZEME:
5 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
ceviz fındık v.s
(Pişincede üzerine) pudra şekeri
YAPILIŞI:
Hamur malzemesi yoğurulur yarıdan fazlası ayrılır, hamurun fazla olan hamur tepsiye döşenir , araya elmalı harç ( pişirilip) serilir. Ayrılan diğer hamur üzerine rendelenir 180 derecede pişirilir. üzerinede pudra şekeri serpilir ..
AFİYET OLSUN!!

1 Aralık 2008 Pazartesi

DALYAN KÖFTE

MALZEMELER:
½ kg yağsız dana kıyma 1 adet soğan
1 adet yumurta 3 dilim bayat ekmek baharatlar: tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber iç malzeme:küp doğranmış ve haşlanmış patates, havuç ve bezelye ( garnitürdfe kulanılabilir)
1 yumurta
YAPILIŞI:
Soğanımızı rendeleyelim ,ekmeklerimizi yumurtayı kıymanın içine koyup ve bütün harcı güzelce yoğuralım yağlanmış tepsiye dikdörtgen yayalım .Üzerine iç malzemesini koyup ters çevirelim.
Önceden ısınmış 200derecede fırına verelim.
Üzerine biraz sıvıyağ sürüp çatlamasına engel olalım. yaklaşık 25- 30 dakikada pişiyor ... Yanında daha sonra yayınlacağım tepside patates kumpirle muhteşem bir ikili oluyorlar
AFİYET OLSUN!!:):)

30 Kasım 2008 Pazar

SU BÖREĞİ

Hayatımda ilk kez tek başıma yaptım..Canım annem bu böreği yufka böreği kadar kısa sürede bir okadarda güzel yapardı( ANNEM SENİNKİ KADAR OLMASADA BENDE BAŞARDIM YAPMAYI) MALZEMELER:
4 yumurta
½ su bardağı su
tuz
un
10-12 kaşık sıvıyağ
İÇİ İÇİN:
Peynir yada kıyma
Haşlamak için 3litre su
YAPILIŞI:
Malzemeler hamur yoğurma kabına alınır ve çok sert olmayan bir hamur yoğurulur.7 beziye ayrılır .En alta ve en üste serilen yufkalar haşlanmayacak Toplam 5 tane yufkamızı ortadan 4 e bölelim . Önce sıcak ve tuzlu suya bir dakika ,sonrada soğuk suya daldırıp tepsimize diziyoruz.Bu arada katlar oluşmaya başlıyor .Hazırladığımız içinizi arasına serpip son katıda koyduktan sonra böreğimiz pişmeye hazır...Bu böreğin özelliği ocağın üzerinde çevire çevire pişirilir. Ama ben kursta yaptığım için imkanım biraz kısıtlıydı fırında pişirdim inanın bu haliyle de çok güzel oldu..afiyet olsun!!..