Özel Arama

23 Ekim 2010 Cumartesi

One Lovely Blog Avard

Evet süpriz bir ödül almışım, bu ödülü http://sifaliyemektarifleri.blogspot.com/ ve http://liyaazelya.blogspot.com/ bana bu ödülü vermişler yeniden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.:),
Ödülün kuralı gereği; * Ödülü kabul edin, ödülü verene bloğunuzda bağlantı kurun. * Ödülünüzü 15 blogcu arkadaşınız ile paylaşın. Genel bırakmayın. * Seçtiğiniz 15 blog arkadaşınızla iletişim kurun,seçilmiş olduklarını bildirin. Ben bütün blogger arkadaşlarımla bu ödülümü paylaşmak istiyorum, ama ne yazıkki sadece 15 arkadaşımı seçmem gerekiyor. Bende aşağıdaki arkadaşlarımla bu onuru paylaşıyorum.

20 Ekim 2010 Çarşamba

Mercimekli Pilav

Bulgurun her türlüsünü çok severiz.Vitamin değerinide göz önüne alırsak mutlaka haftada bir yenmesine özen gösteriyorum. MALZEMELER:
1 Kase pilavlık bulgur
1çay bardağı yeşil mercimek
2kase etsuyu
1soğan 2kaşık tereyağ
************ YAPILIŞI:
Önce mercimeğimizi yıkayıp,yumuşayana kadar haşlıyoruz.Tenceremizin içine yağımızı soğanımızı koyup hafif kavuruyoruz.Sonra bulguru katıp,karıştırıyoruz mercimeğide ekleyip
varsa etsuyu ,tuzunu atıp kapağını kapatıyoruz.Salatayla,turşuyla servis yapıyoruz..

19 Ekim 2010 Salı

Selanik Gevreği

Merhaba arkadaşlar,bugünkü tarif arkadaşım neslihan`a ait.Her zaman hazırladığı nefis tatlarla tarif defterimde ayrı bir yeri var.Tadan herkesin tarifini aldığı ,tahinli kurabiyeye benzeyen kesinlikle denemenizi tavsiye edeceğim çoook leziz bir tat.
MALZEMELER:
1su bardağı tahin
1paket margarin(oda sıcaklığı)
2yumurta
3çay bardağı pudra şekeri
1çay bardağı susam(yağsız tavada kavrulacak)
1paket kabartma tozu
Kurabiye kıvamını verecek kadar un
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabımıza önce margarini vepudra şekerini katıp iyice karıştırıyoruz.üzerine 1 yumurtanın sarısını katıyoruz.kavurduğumuz susamı ekliyoruuz.Unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.Kurabiye hamurumuzu merdane ile açıp bardakla şekil veriyoruz.Kurabiyelerimizi önce yumurta akına sonra susama batırıp 175 derecede pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.

18 Ekim 2010 Pazartesi

Kadayıflı Muhallebi

Bu aralar severek yaptığım sütlü tatlı türlerinden hafif ve pratik bir tarif.Yapıldığı gün tüketilirse daha güzel oluyor.
MALZEMELER:
350 gr tel kadayıf
1çay bardağı şeker
1çaybardağı ceviz
**************
1kilo süt
1su bardağı şeker
5kaşık un
1paket krem şanti
vanilya
YAPILIŞI:
Öncelikle kadayıfları derin dondurucuya koyuyoruz.Sütü unu,şekeri,çırpma teliyle karıştırıp pişirmeye bırakıyoruz.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyoruz. Soğuynca içine krem şantiyi vanılyayı katıp çırpıyoruz. Kadayıfları teflon tavada yada fırında biraz kavuruyoruz.inmeye yakın toz şekeride katıp iyice karıştırıyoruz tepsimizin altına kadayıfların yarısını serpip üzerine kremamızı döküyoruz.üstüne tekrar kadayıfları ve cevizi ekliyoruz.
Not:Buzdolabında biraz dinlendirip servise sunuyoruzBu aralar severek yaptığım sütlü tatlı türlerinden hafif ve pratik bir tarif.Yapıldığı gün tüketilirse daha güzel oluyor.

17 Ekim 2010 Pazar

Paskalya Çöreği

Yeni haftaya yeni bir tarifle karşınızdayım..Güzel birgün geçirmeniz dileğiyle.. MALZEMELER:( 4 uzun paskalya çıkıyor bu tarifden) 1 bardak zeytinyağı(su) 1 bardak yoğurt
1 paket maya
2 yumurta akı
1 paket margarin( eritilecek) 2yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz un YAPILIŞI:Hamur yoğurma kabına iyice eritilmiş margarini sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Yoğurulan hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra şekil verme aşamasına geliyoruz.Uzun çubukları saç örgüsü şeklinde örüp mayalanması için fırına veriyoruz.Mayalanmış paskalyalarımızı üzerinr yumurta sarısı ve dövülmüş fındık serpip 200 derecede ısınmış fırına veriyoruz .Sonrada afiyetle yiyoruz!!!:)