Özel Arama

9 Aralık 2008 Salı

-RÜZGAR GÜLÜ-

Yine bayramlık ikramlarından tuzlu olanı yapılması hem zevkli hemde görüntüsüyle şık herkes mutlaka biliyordur ama birde benim tarifimi deneyin:):)
MALZEMELER:
1 paket margarin( oda sıcaklığında)
1 yumurta akıiçine( sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
yarım çay bardağından daha az pudra şekeri
yarım çay bardağından yine daha az sirke
1 paket kabartma tozu
un
100 gr fındıkunu( olursa iyi olur)
YAPILIŞI:Margarinizimizi ve diğer malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan güzel bir hamur yoğuruyoruz, sonra büyük bir beze alıp merdane ile açıyoruz ister bardakla istersek eşit karelere bölüp rüzgar gülünün şeklini veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam ekip önceden ısınmış (180) fırına veriyoruz..
AFİYET OLSUN :):)

8 Aralık 2008 Pazartesi

-SÜTLÜ PASTANE KETESİ-

Pastanelerde görüp nasıl yapıldığını hep merak ettiğim puf sünger gibi yumuşacık ,harika bir kete....Yaptığım günün akşamına kalmıyor anında tükeniyor tavsiye ederim deneyin lezzeti sizde görün!!
MALZEMELER:
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta akı
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
maya
un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ,bu ölçüden 18 tane kete çıkıyor bir fırın tepsine 9 tane diziyoruz bezemizi nescafe tabağı büyüklüğünde alıyoruz .Yağlanmış fırın tepsisine koyup ,tepside mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanma süreci tammalanınca yumurta sarısını sürüp 200 derecede önceden ısınmış fırına veriyoruz.