Özel Arama

4 Temmuz 2009 Cumartesi

İÇLİ PATATES KÖFTESİ

Bu güzel patatesli içli köfteyi http://sevilaltunel.blogspot.com/ sevilde yemiştimm.. çok güzel yapmıştı tadı damağımda kalmıştı bende misafirlerime yaptım:) tarifide Sevilimden aldım..
İÇLİ PATATES KÖFTESİ:
MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
3 adet haşlanmış patates
1 yemek keşığı biber salçası
3 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber,pulbiber,kimyon
İÇ MALZEMESİ
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı ceviz içi
Maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber
2 kaşık sıvıyağ
DIŞINA
1 yumurta akı
Kızartmak için sıvı yağ ve galeta unu
YAPILIŞI
Kıyma tencereye konur hafif ateşte suyunu çekince sıvıyağ ve ince doğradığımız soğan ilave edilerek iyice kavrulur, içine baharatları ve ceviz eklenerek soğumaya bırakılır.Bulgur sıcak su ile ıslatılır biraz bekler, patetesler haşlanır, soyularak ezilir bulgura eklenir salça , tuz , pulbiber, karabiber, kimyon, un ,ilave edilerek iyice yoğurulur.Ceviz kadar parça kopartılır, içli köfte gibi oyulur kıymalı içten 1 tatlı kaşığı konularak kapatılır hepsi bitince yumurta akına batırılıp galeta ununa bulanır sıvıyağda kızartılıp sıcak servis yapılır.
******************************* AFİYET OLSUN**************************************

3 Temmuz 2009 Cuma

İKİ RENKLİ PUDİNG

Yaz günleri çocuklar evde anne pasta anne kek dediği için bende çocuklara iki renkli puding yaptım üstündeki maviliklerden dolayı çocuklar buna şirin mavi puding diyor:) Benim deyimimle iki renkli puding buyrun işte bu tarifle karşınızdayım ...hepinize sevgiler::::)
MALZEMELER:
1paket kakaolu puding
1paket vanilyalı puding
2 yemek kaşığı krem şanti
süsleme için mavi gıda boyası
evde kalan kek parçaları olabilr:)
Kupların içine küp şeklinde doğranmış kekleri koydum sonra üzerine önce vanilyalı sonra ,kakaolu pudingi koyup soğuduktan sonra buzdolabına koyup üzerini krem şantiyle süsledim.

2 Temmuz 2009 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ

Yaz mevsiminin gelmesiyele reçel ,turşu, v.s kışa hazırlık yapmaya başladık gene :)Aslında aynı ağastos böceği ve karınca hikayesine benzetiyorum bu durumu çünkü yazdan kışa hazırlık yapmazsak yememiz gereken reçele hasret kalıyoruz:)
MALZEMELER:
  • 2 kg. çilek
  • 2 kg. toz şeker
  • 1limon

HAZIRLANIŞI:1gece önceden çileğin üzerine , toz şekeri üzerine döküp sulanmasını sağlayın2 kg.çileği tencereye alın.Üzerine 2. kg.toz şeker ilave edin.Hiç karıştırmadan çileği pişirin. Çilek kaynarken üzerinde biriken köpüğü alın yaklaşık 1saat pişecek üzerine 1 adet limon suyu sıkın vebir taşım daha kaynatın....:)kıvamının olup olmadağını anlamak için bir kaşık alıp çay tabağına koyun ardından buz dolabına kıvam koyu ise reçeliniz olmuş demektir....