Özel Arama

5 Aralık 2009 Cumartesi

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

Her sabah kalktığımda olmazsa olmazımdır ....Yeşil çay ve sirkeli limonlu su ve benim sayemde çevremdeki herkesde yeşil çay içer oldu..Yarralarını öğrenince sizlerde paylaşmak istedim:) Sevgiler mutlu bir pazar geçirmeniz dileğiyle.. Diğer İsimleri : Chinese Tea, Japanese Green Tea, Green tea, Camellia sinensis UYARI : Çocuklarda, hamilelerde, emziren annelerde, kalp, böbrek ve mide rahatsızlıkları olanlarda önerilmez. Yeşil çayın deva olduğu düşünülen dertlerden bazıları: Kanser (Meme, pankreas, akciğer, mide, bağırsak, yumurtalık, kan, karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki sağlıyor. Vücuttaki kanserli hücreleri öldürüyor.) romatizma yüksek kolesterol kalp ve damar rahatsızlıkları enfeksiyon bağışıklık sistemi rahatsızlıkları yaşlanma Alzheimer, demans kemik erimesi (osteoporoz) diş çürümesi, ağız kokusu şişmanlık şeker (özellikle yeşil çay ve tarçın şekeri düşürüyor) stres, depresyon, yorgunluk İshal ve mide rahatsızlığına karşı etkili olduğu biliniyor. Ağız gargarası olarak kullanılırsa çürüklere ve plağa karşı koruyabiliyor. İnsanın enerji düzeyini arttırıp, depresyona ve sinir bozukluklarına karşı etkili olabiliyor. Hayvanlar (genelde fareler) üzerinde yapılan araştırmalarda yeşil çay bileşenlerinin ciltteki yaraların iyileşmesini hızlandırdığı, ayrıca ciltteki yağ dokularını azaltabildiği ortaya çıkmış. Yine hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda ağızdan verilen yeşil çay bileşenlerinin vücuttaki kanserli hücreleri yok ederken, sağlıklı hücrelere bir zarar vermediği görülmüş. Yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığı için iştahı azalttığını gösteren çalışmalar mevcut. Yeşil çay ve bunama Japonya’da yapılan bir araştırmada, yeşil çayda bulunan güçlü ve seçkin antioksidanların Alzheimar hastalığına ve bunamaya karşı bir çare olabileceğini gösterdi. Japonya’daki bir tıp fakültesince gerçekleştirilen ve sonuçları demans (bunama) ile ilgili uluslararası konferanslarda tartışılan çalışmada yaşam boyu yeşil çay içmiş 80 yaşın üzerinde 485 kişinin zihinsel kapasiteleri iki yıl süreyle gözlenmiş. Deneklerden, günde 10 bardak yeşil çay içenlerin yüzde 96’sı hiç bir şekilde zihinsel bir gerileme göstermezken, günde 3 bardaktan az içenlerin yüzde 12’sinin zihinsel kapasiteleri araştırma boyunca belli bir düşüş göstermiş. Japonya'da yapılan araştırmalar sonrasında, bol bol yeşil çay içen kadınların kirpiklerinin ve saçlarının uzadığı belirlendi. Araştırmayı yapan uzmanlar yeşil çayın, saç ve kirpik köklerini güçlendirdiğini kaydetti.

ETLİ LAHANA SARMASI

En sevdiğim yemeklerden biri olan lahana ramazan bayramında yaptığım uzun süredir yayınlanmayı bekleyen bir tarifti.Uzun uzun nasıl yapıldığını anlatmıycam tarif herkesin bildiği tek fark kıymayı pirinç yerine, ince bulgurla ,illaki biber salçası katarak yoğurup öyle sarmak bu arada üstüne şalçalı sos ve sumak ekiyoruz.harika bir tat deneyin bana hak vereceksiniz

Zeytin Çekirdeğinden aromatik salata yağı

Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.bu günhttp://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/ arkadaşımızın deneyip beğendiğim değişik bir salata sosunun tarifini veriyorum ona buradan tşk ediyorum. vişne çıkarıcı ile zeytin çekirdeklerimizi alıyoruz.şık bir şişeye koyun Şişeye doldurduğunuz zeytin çekirdekleinin üzerine soyulmuş sarımsak taze baharatlar ne seviyorsanız kurumuş kırmızı biber ve baharatları ekleyin...Üzerine ucuz herhangi bir sıvıyağ doldurun Bu şekilde 1 ay beklemeli bir ay sonra açtığınızda zeytin yağı tadında bir sosunuz olacak...

3 Aralık 2009 Perşembe

Tavada Pizza ve Dünya engelliler günü

Bloguma bu aralar;Yazı ekleyemiyorum Bayram telaşında sonra koşturmacadır kendimi kaptırdım gidiyorum.. Bu yıl kızım üniversite sınavına oğlum Sbsye gireceği için yoğun ver hızlı bir tempodayız..Bugün 3 aralık Dünya engelliler günü kızım özel eğitim öğrencisi olduğundan bizde onlar ve hayatında yaşadığı zorlukları mutlulukları kısaca engellilerin dünyasını tanıdık:) Ve onların dünyası öyle güzel bir dünyaki o kadar masumlarki hayatla ilgili herşeyi onlara siz öğretiyorsunuz... *Siz hiç tekerlikli sandalyede oturup koşmayı denediniz mi? *Siz hiç gözlerinizi bağlayıp annenizi görmeyi denediniz mi? *Siz hiç kollarınızı bağlayıp birinin size yemek yedirmesini, su içirmesini beklediniz mi? *Siz hiç konuşmayıp şarkılar söylemek istediniz mi? *Siz hiç duymayıp kordon da martıların sesini dinlemek istediniz mi? *Siz zihinsel engelli yerine gerizekalı yada deli demeyi mi tercih ediyorsunuz? *Siz hiç engelli bir yakınınıza, arkadaşınıza baktınız, ilgilendiniz, ona yardımcı oldunuz mu? *Siz hiç küçük bir çocuğu tekerlikli sandalyesinden kucaklayarak alıp belediye otobüsüne bindiniz mi? Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29′u yani 8.5 milyon kişi engelli. Erkeklerde bu oran 11.10, kadınlarda yüzde 13.45. Herkese elinde olan en büyük nimetin sağlığının kıymetini bilerek ;sağlıklı mutlu günler sözlerime son veriyorum.....=):=) Tavada pizzalarıma geçiyorum..... Bu güzel tarif http://defneylebirlikte.blogspot.com/2008/04/tavada-pizza.html kendisine Teşekkür edip tarife geçiyorum..... MALZEMELER: 1 PORSİYON 1 tane yumurta 1 fincan yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 3 fincan un, biraz tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ. ÜZERİ İÇİN: Sucuk,sosis,üzerine sürmek için ketçap,kaşar peyniri,zeytin,kekik...ve başka neli yapmak isterseniz.. YAPILIŞI: Tüm malzemeleri kaşıkla iyice karıştırıyoruz.Biraz cıvık bir hamur olacak.Ölçülere uymalısınız.Daha sonra teflon tavayı az yağlıyoruz.Hamurumuzu tavaya dikkatlice tahta kaşık yardımı ile yerleştirip şekil veriyoruz.Üzerine ketçap sürüyoruz.Sonra pizzamızın üzerini arzuya göre hazırlıyoruz.En üstede kaşar peyniri rendeliyoruz.Ocağa alıp ,üzerine de bir kapak yerleştiriyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.Hazırlaması 5 dk. Pişmesi de fazla uzun sürmüyor,en fazla 10-15 dk da hazır.

30 Kasım 2009 Pazartesi

NUTELLALI KURABİYE

Bu güzel tarif Eyleminmutfağına ait .Kendisine Teşekkür edip tarife geçiyorum... Malzemeler 1 su bardagı nutella veya sarelle 2 su bardagı un 100 gr.margarin(oda sıcaklıgında olacak) 1 adet yumurta(oda sıcaklıgında olacak) 1 su bardagı toz şeker 2 yemek kaşıgı kakao damla çikolata(üstüne) Bütün hamur malzemelerini çukur bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yogurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparıp şekil verin ve tepsiye dizmeden önce damla çikolata serpin.Ve yaglı kagıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden 170C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.