Özel Arama

24 Eylül 2010 Cuma

KAYSERİ YAĞLAMASI

Kayserili olupta bu lezzeti sevmeyen yoktur herhalde çocukluğumuzda her pazar günü mutlaka yerdik.Şimdi bende çocuklarıma severek yapıyor ve yediriyorum..
Arşivimden tariflerimle yeniden karşınızdayım sevgiler..
MALZEMELER:
6 su bardağı un
1 paket maya 2 çorba kaşığı zeytinyağ tuz İÇİ İÇİN:
350 gr kıyma
3-4 adet soğan 4-5 adet sivri biber 2-3 adet domates 1 kaşık salça
toz biber
tuz
YAPILIŞI:malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurup mayalanması beklenir bu arada içi hazırlanır .. ben kişi sayısına göre şebitlerimizi açıyorum ister teflonda , ister saçta pişiriyoruz
hazırladığımız içi tek tek şebitlerimize sürerek yağlıyoruz . Sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ekip afiyetle yiyoruz.:) inananın bu lezzet tadılmaya değer!!

Tavuklu Pilav

,
MALZEMELER:1 su bardağı pilavlık pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı kaynar su (, yada tavuk suyu)
tuz
YAPILIŞI: Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Suyunu çok iyi süzün.Pirinçler tek tek tane haline gelene kadar kavuralım..2su bardağı suyumuzu koyup kapağını kapatıp pişmeye bırakalım .Suyunu çektikden sonra biraz dinlendirip haşlayıp didiklediğimiz tavuk etini pilavla birlikte servise sunalım...
Yanınada nar ekşili bir salata yaptım siz isteğe bağlı olarak başka bir şeyle servis edebilirsiniz!!!
************************AFİYET OLSUN****************************

Bulgur Köftesi

Yine elazığ yöresine ait farklı bir tarifi sizlere sunacağım , Umarım beğenir ve bundan sonra sofralarınızdan eksik etmezsiniz. MALZEMELER 400 Gr.Dana kıyma 1 adet kuru soğan 1 su bardağı ince bulgur 1 tatlı kaşığı biber salçası baharatlar YAPILIŞI Malzemenin hepsi karıştırılarak köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurulur,bu kıvamı yaparken bir miktar su katabilirsiniz.Yuvarlak şekil verdiğimiz köftelerimizi ister fırında isterseniz yağda kızartma olarak hazırlayıp,biber ve domates salçası karışık sulu bir sos yapıyoruz.Pişen köftelerimizi bu sosla birlikte bulgurlar hafif şişecek şekilde pişiriyoruz.Ayran ve salata ile servise sunuyoruz. AFİYET OLSUN .