Yapılışı:
Rendelenmiş suyu sıkılmış kabakların içine yeşilller ve diğer malzemeler katılıp yağlanmış borcama dökülür ,üzerine ayırdığımız yumurtanın sarısı ve susam dökülüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriilir..İlk sıcaklığı çıktıktan sonra yoğurtla servis edilir..Ben dinlendikten sonraki halini daha çok sevdim:)..
23 Ocak 2011 Pazar
Fırında Kabak Mücver
Kabağın tüm türleri ben ve kızm tarafından çok sevilir..Biraz oktay ustadan biraz kendimden birşeyler katarak mutfağımıza yeni bir lezzet olarak eklendi.Yağda kızarandan oldukca hafif..
Gelelim tarife;
Malzemeler:
3orta boy kabak(rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
100gr peynir
2 yumurta(birinin sarısı yüzüne)
1 tutam maydonoz
1tutam dereotu
5 dal yeşil soğan
tuz
karabiber
pulbiberkek
un(kek kıvamı verecek kadar
1 pakette kabartma tozu
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1su bardağı,1çorba kaşığı un
Etiketler:
fırın,
kabak dolması,
mücver
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)