Özel Arama

14 Ocak 2009 Çarşamba

- P.D.C.S 33- PATATESLİ ÜÇGEN-

MALZEMELER:
1 kg un
1 sb sıvıyağ
1 sb yoğurt
3 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı içine
1maya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı süt
YAPILIŞI: Unumuzu hamur yoğurma kabına koyup ortasını açıp sıvıyağı, yoğurdu,şekeri, tuzu ,yumurta akını ve mayayı kabartma tozunu katıp 2 su bardağı ılıtılmış sütü ekleyip yoğuruyoruz.Hamur iyice yoğurulucak. Ne kadar iyi yoğurulursa pişince içi göz göz ve yumuşacık olacak.Sonra 20 dakika mayalanacak ufak bezeler alıp peynirli yada patatesli harç konup üçgen şekli verip ters çevirerek 200 derece ısıtılmış fırına verilecek . Kabartma tozu olması sizi şaşırtmasın ertesi gün bayatlamıyor ve mayanın kokusunu alıyor..

1 yorum:

Sevil Altunel dedi ki...

ayşem not defterim senin tariflerle dolup taştı:)hangisini yapacağımı şaşırdım inan ..ellerine sağlık cann..görüşürüz..öptüm..