Özel Arama

31 Mayıs 2009 Pazar

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:
2 su bardağı bulgur 
 1 büyük soğan
4 çorba kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı tuz
1çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı kaynar su ( isteğe göre tavuk suyu)
YAPILIŞI:

Orta ateşte yağı eritin.Doğranmış soğanı koyup pembeleşinceye kadar pişiririn.Tel şehriyeyi katıp hafif kavurun sonra Yıkanmış bulgurları da katıp birkaç kere karıştırın.  Suyu   tuzu da ekleyip kısık ateşte 10 -12 dakika pişirin.Tencereyi ateşten aldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakın ...

AFİYET OLSUN!!

2 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba bulgur pılavı denınce akan sular durur elıne sağlık