Özel Arama

10 Haziran 2009 Çarşamba

KABAK DOLMASI

  
Bugünlerde evde diyet yemekleri favorimiz haline geldi adete artık sebze ağırlıklı besleniyoruz.. Bu hem daha sağlıklı ;hemde diyetde kilo vermek için sebzenin daha çok işe yaradığını düşünüyorum..
Malzemeler :
 1 kg. dolmalık kabak
  300 gr. kıyma
  3adet soğan 
 1 çay bardağıı pirinç
  1 çorba kaşığı sıvıyağ 
 1çorba kaşığı domates salçası
  1 demet dereotu ( ince kıyılmış )
 Tuz
 Karabiber   YAPILIŞI: Kabakları kazıyıp içlerini boşaltın. Kıymanın içine soğanları rendeleyin. Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra kıymaya karıştırın. Domates salçasını biraz sulandırdıktan sonra kıymaya ekleyin. Tuzu, karabiberi, dereotunu ilave edip iyice karıştırarak bütünleştirin. İçlerini boşalttığınız kabakları hazırlamış olduğunuz iç ile doldurun. Bir tencereye muntazam bir şekilde yerleştirin. Üzerine bir miktar su ekleyip hafif ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayıp, dolma içindeki pirinçler şişince ateşten indirin. Daha sıcakken üzerine önceden kıyılmış dereotu serperek,  yoğurt eşliğinde servis yapın..
**************************************afiyet olsun*******************************************

7 yorum:

hanife dedi ki...

ne kadar iştah açıcı görünüyor eline sağlık

KandilSimidi dedi ki...

ellerine sağlık canım iştah kabartıcı görünüyorlar:) ben kabak dolmasına naneyi çok yakıştırıyorum denemenizi tavsiye ederim üzerine bol kuru nanaeyle çok daha lezzetli oluyor:)

Sevil Altunel dedi ki...

canım ayşem blogcuda hiç sorun yok hatta şimdi ben kınayı blogspottan kopyalayıp yayınladım senin bloga.gerisinide sen tarihlere göre yayınlarsın artık canım öptüm..

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...
Yanındada yoğurt Hımmm

SUSAMCOREKOTU dedi ki...

ENFES OLMUŞ ŞİFA OLSUN SEVGİLERİMLE

KandilSimidi dedi ki...

ayşe ablacım sizi mimledim:):))))

Unknown dedi ki...

Bayılırım kabağa ve dereotuna...Bugun ilk işim evdeki kabaklarla bu dolmayı yapmak:)Ne yapsam diye düşünmeme gerek kalmadı:)
Ellerine sağlık canım..
SEVGİLERİMLE..