Özel Arama

30 Temmuz 2009 Perşembe

15 DAKİKADA PRATİK KAYISI REÇELİM

Güzel bir güne merhaba dileklerimle başlıyorum.Kayısı reçelini bilmeyen yoktur.Bu tarif canım kardeşim Aysun a ait.Her zaman pratik ve kolay tarifleri bulur hiç reçel yapmamış kişiler tereddüt etmeden deneyin derim.Tam 15 dakikada oluyor ama benim kayısılarım şekerpare olunca 3 dk daha ekledim.gelelim tarife.
MALZEMELER
3 Kilo kayısıyı yıkayıp çekirdeklerini ayırdıktan sonra derin bir kaseye koydum .Aynı kaseyle şekeride ölçüp ekledim bu yüzden tam bir ölçü veremeyeceğim..Ama tam kararında oluyor kayısıların üzerine şekeri koyup sabaha kadar beklettim..Kayısı suyunu bırakınca ocağa önce yüksek ateşte sonra orta harraretli köpüğünü alalrak pişirmeye devam ediyoruz..İnmeye yakın nohut büyüklüğünde limon tuzu ilave ettim 1 limonu sıktım 3 dakika daha kaynattım soğuduktan sonra kavanozlara doldurdum..
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN: Kavanoza bir damla bile su değmemeli ve kaşıkta ıslak olmamalı...

7 yorum:

http.belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba canım reçel guzel görünüyor ne kadar tatlı yemesemde elınıze sağlık

ceyızsandıgı dedi ki...

canım ellerine sağlık çok hoş görünüyor eminim tadıda öyledir


http://zubeydecakr.blogspot.com/

pembe tatlar dedi ki...

Canım annem yapar kayısı reçelini ve abartısız 3 gün felan uğraşır bak bunu bende deneyebilirim ellerine sağlık...

TAZE NANE dedi ki...

Reçel harika görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

tuğçe dedi ki...

bırakttığınız yorum için çok teşekkür ederim sevgiler tuğçe

papatyaninguncesi dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık

TAZE NANE dedi ki...

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın.
Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Bu kandil gecesinde dualarınız hayırlara vesile olsun.