





yarım su bardağı irmik
2 su b. sıcak su 2 patates kimyon , tuz , 1 çorba k.biber salçası 1 çay b. zeytinyağı
İçi için : 400 gr kıyma yarım su bardağı ceviz 2 soğan sıvıyağ 1 tutam maydanoz Tuz, karabiber
Yapılışı: Bulguru ve irmiği bir kaba alıp üzerine kaynar suyu dökün. Kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Diğer tarafta kıyma ve soğanı sıvıyağda kavurun. üzerine baharatları, maydanozu ve cevizi ilave ederek güzel bir harç hazırlayın. Demlenen bulgurun üzerine tuz, baharatlar, biber salçası ekleyip, üzerine patetesleri de ezerek yoğurun. Bu hamuru ikiye ayırın. Tepsinin altına yarım çay bardağı sıvıyağ dökün. Üzerine hamurun yarısını yayın. Onun üzerine kıymalı harcı boşaltın. en üstüne hamurun diğer yarısını kapatın. Tekrar zeytinyağını serpiştirin. 180 derecede iyice pişirin. Dilim dilim keserek sıcak servis yapın.Bu tarifi Oktay ustadan aldım ve denedim tek fark ben üstüne salçalı sos yaptım:)
7 yorum:
Canım ne güzel anılar tazelenmiştir...
İçli köftenin tepside olanı çok ilgimi çekti dahamı pratik ne:))
maşallah çok güzel şeyler yapmışsın ellerine saglık ALLAHIM mutlulugunu daim etsin düdüklüde pastanın tarifini bekliyorum
ELLERINE SAGLIK HEPSIDE BIRBIRINDEN GUZEL LEZZETLI
harika bir masa, elinize sağlık
davetiniz çok güzel olmuş özlelikle tepside içli köfte denenmeli...ellerinize sağlık arkadaşım...
merhaba tepsıde içilı köfte harıka elıne sağlık sevgıler
canım sofran çok güzel olmuş eline sağlık,arkadaşlarla sofra paylaşmak bir başka güzeldir afiyetler olsun,içli köfte de harika görünüyor sevgiler
nurdanın mutfağı
Yorum Gönder