Özel Arama

9 Kasım 2009 Pazartesi

PATATESLİ AÇMA BÖREK

Bu aralar sık yaptığım çok az malzemeyle 2 tepsi börek tarifi hamurları açmamda sevgili komşum Şengül ablam yardımcı oldu.1 saatte tamamlandı.Banada sevdiklerimle paylaşmak kaldı.bir kere deneyin diyorum.beğeniceğinize eminim. bu arada küçük ama önemli bir ayrıntıyı dile getireyim (1su bardağı 200ml) hamuru benim kullandığım bardak su bardağından biraz küçük .bu bardakla yaptım. MALZEMELER: 2Yumurta 1su bardağıyoğurt 1su bardağı sıvı yağ 1su bardağı su 1 paket kabartmatozu un YAPILIŞI: Bütün malzemeler karıştırılıp puaça hamura kıvamında bir hamur yoğrulur.18 beze yapılır.10 dk dinlendirilir.sonra bezeler teker teker açılır üzerine sıvı yağ gezdirilir. hazırlanan iç harcı yayılır ben patatesi çok seviyorum.istenirse kıymalı ,peynirlide olabilir.gelelim en zevkli bölüme açılan hamurumuz örtünün üstüne serilip elimizle katlamadan yuvarlanır.yağlanmış tepsiye dizilip üzerine 3 kaşık yoğurt ve sıvıyağışeklinde hazırlanan sosu karıştırıp sürülür.200 derecede pişirilir.istenilen büyüklükte kesilip çayla birlikte servise hazır.

6 yorum:

Federica dedi ki...

mmm..buonissimo!

Nihan dedi ki...

böreğin nefis olmuş.ellerine sağlık.1 saat sürmesine şaşırdım,biraz da pratikliğinden kaynaklanıyor bence.sevgiler

Eylem dedi ki...

bu kadar ince açamam ki hamuru ah açabilsem.ellerine saglık.

defneylebirlikte dedi ki...

muhteşem bir lezzet olmuş.ellerine ssalık.sevgiler..

htp://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhab komsunun ve sızın elınıze sağlık guzel görünüyor

IŞIL dedi ki...

selam hemserım banada beklerım