Özel Arama

31 Aralık 2009 Perşembe

- 51. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNİLİĞİNE RULO PASTA-

Ayrıca bu tarifi 51. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNİLİĞİNİNİN EV SAHİBİ OLAN http://japoncekirdegi.blogspot.com/ GÖNDERİYORUM... Tadını bakan herkesin ev yapımı olduğuna inanamadığı çok hafif ve güzel bir rulo pasta,tartıyla yapılan tarifler beni korkuturdu bu çok kolay .Büyük bardak şeklindeki ölçeklerden yararlanabilirsiniz. Şuan yeni yıl için pasta yapıyorum... Bu arşivimde bulunan bir tarif:) Herkesin ağzı tatlı olsun.. SEVGİLER... Malzemeler 5 yumurta 70 gr şeker 75 gr un 1 paket kabartma tozu 10 gr ovalex arzu edilirse kakao( kakao katıcaksak un miktarı biraz azalacak) 1adet yağlı kağıt KREMASI: 3 su bardağı süt 3 kaşık un 1 kaşık nişasta 2 kaşık çikolata tatlandıracak kadar şeker YAPILIŞI: Malzemelerin hepsini karıştırıp yağlı kağıdın üzerine döküyoruz.175derecede yaklaşık 15-17 dakikada kekimiz hazır.Fırından çıkarıp kağıtlı yönünü çatlatmadan sararak bir süre bekliyoruz .Bu arada kremayı hazırlıyoruz.Kremayı çikolata ve 50 gr margarini katmadan pişiyoruz. Sonra çikolata ve margarini katıp mikserle çırpıyoruz. içine kakaoda katabiliriz. Sonra kekimizi düz hale getirip hazırladığımız kremayı arasına sürüyoruz .Üzerinede ister krem şantiyi bu kremayla karıştıralım istersek sadece krem şantiyi kullanalım... AFİYET OLSUN!!

7 yorum:

Şengülce dedi ki...

Mutluluk bankasının sevgi şubesinde, 2010 no'lu hesabınıza, 365 gün daha yatırılmıştır. Mutlu bir şekilde harcamanız dileğiyle.. MUTLU YILLAR...CANIM..SEVGİLER..

Unknown dedi ki...

Bizim bey in ve benim en sevdiğimiz pasta muzlu rulo pasta fakat o yağlı kağıttan çıkarma işi yok mu tutturursam süper yoksa çöpe :((

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık ...
Mutlu yıllar...

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

harıka görunuyor.blogunuzu izlemeye aldım.bende beklerım:)sevgıler

japon çekirdeği dedi ki...

merhaba
tarifinizi yayımladım. geçikme için özür dilerim :))

sevgiler
ebru,

Sevil Şahin dedi ki...

canım ellerine saglık
afiyet bal olsun hepinize
sevgiler

gelibolu17 dedi ki...

ben bu pastayı yerimmm,yemedende şurdan şuraya gitmem.
bak söylüyorum çayımıda aldım geldimmm...
ellerine sağlık canım,sevgiler.