Özel Arama

3 Aralık 2009 Perşembe

Tavada Pizza ve Dünya engelliler günü

Bloguma bu aralar;Yazı ekleyemiyorum Bayram telaşında sonra koşturmacadır kendimi kaptırdım gidiyorum.. Bu yıl kızım üniversite sınavına oğlum Sbsye gireceği için yoğun ver hızlı bir tempodayız..Bugün 3 aralık Dünya engelliler günü kızım özel eğitim öğrencisi olduğundan bizde onlar ve hayatında yaşadığı zorlukları mutlulukları kısaca engellilerin dünyasını tanıdık:) Ve onların dünyası öyle güzel bir dünyaki o kadar masumlarki hayatla ilgili herşeyi onlara siz öğretiyorsunuz... *Siz hiç tekerlikli sandalyede oturup koşmayı denediniz mi? *Siz hiç gözlerinizi bağlayıp annenizi görmeyi denediniz mi? *Siz hiç kollarınızı bağlayıp birinin size yemek yedirmesini, su içirmesini beklediniz mi? *Siz hiç konuşmayıp şarkılar söylemek istediniz mi? *Siz hiç duymayıp kordon da martıların sesini dinlemek istediniz mi? *Siz zihinsel engelli yerine gerizekalı yada deli demeyi mi tercih ediyorsunuz? *Siz hiç engelli bir yakınınıza, arkadaşınıza baktınız, ilgilendiniz, ona yardımcı oldunuz mu? *Siz hiç küçük bir çocuğu tekerlikli sandalyesinden kucaklayarak alıp belediye otobüsüne bindiniz mi? Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29′u yani 8.5 milyon kişi engelli. Erkeklerde bu oran 11.10, kadınlarda yüzde 13.45. Herkese elinde olan en büyük nimetin sağlığının kıymetini bilerek ;sağlıklı mutlu günler sözlerime son veriyorum.....=):=) Tavada pizzalarıma geçiyorum..... Bu güzel tarif http://defneylebirlikte.blogspot.com/2008/04/tavada-pizza.html kendisine Teşekkür edip tarife geçiyorum..... MALZEMELER: 1 PORSİYON 1 tane yumurta 1 fincan yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 3 fincan un, biraz tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ. ÜZERİ İÇİN: Sucuk,sosis,üzerine sürmek için ketçap,kaşar peyniri,zeytin,kekik...ve başka neli yapmak isterseniz.. YAPILIŞI: Tüm malzemeleri kaşıkla iyice karıştırıyoruz.Biraz cıvık bir hamur olacak.Ölçülere uymalısınız.Daha sonra teflon tavayı az yağlıyoruz.Hamurumuzu tavaya dikkatlice tahta kaşık yardımı ile yerleştirip şekil veriyoruz.Üzerine ketçap sürüyoruz.Sonra pizzamızın üzerini arzuya göre hazırlıyoruz.En üstede kaşar peyniri rendeliyoruz.Ocağa alıp ,üzerine de bir kapak yerleştiriyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.Hazırlaması 5 dk. Pişmesi de fazla uzun sürmüyor,en fazla 10-15 dk da hazır.

7 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

ALLAH'ın bize bahşettiği sağlığımızın farkında bile değiliz
yeterince şükretmiyoruz ALLAH yardımcıları olsun

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım en kısa zamanda deneyecğim ellerine sağlık...

Halimize hergün şükretmeliyiz..

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA ENGELLLERİN YAŞADIKLARINI ÖYLE GÜZEL ANLATMIŞSINIZKİ BİZ GERÇEKTEN ONLARIN NE YAŞADIKLARINI ANLAMIYORUZ ALLAH YARDIMCILARI OLSUN

PİZZAYA GELİNCE MERAK ETTİM DENENECEK TARİFLER LİSTEME KAYDEDİYORUM

SEVGİLER

Işıl dedi ki...

pizaya bayılırım

nurşen dedi ki...

Bizler engelliler gününü sadece kutluyoruz ve yılda sadece bir gün aklıma geliyor onların yaşadığı zorluk.Daha sonra herşey gibi onlarda unutuluyor.Unutmamak lazım bizlerin yapabildiği ve gidebildiği herşeyi onlarında yapabilmesi için çabalamak gerek.10 kasım da Anıtkabire gittik,küçük kızım Feyza pusetindeydi ve onlarca basamak çıktı karşımıza,oradaki görevlilere sorduk ama merdiven harici hiç bir giriş yok.Eşimle pusetin iki yanından tutup taşıdık biz.Engelli vatandaşlar için o merdivenler ne kadar büyük bir engel.Engelli vatandaşların Atayı ziyaretlerini bile zorlaştırmışlar.Hasteneler,metrolar ve daha bir çok yer.Engelliler gününü kutlamayalım onlar için birşeyler yapalım.
Sevgiyle kal canım

fatma dedi ki...

ALLAHIM YARDIMCLARI OLSUN BİZDE 5 DK SONRA ONLAR GİBİ OLABİLİRİZ

htp://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba pızza harıka görünüyr elıne sağlık