Özel Arama

21 Aralık 2009 Pazartesi

50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE BUZLUK BÖREĞİ

Bu tarifi http://nursen-yemek.blogspot.com/ 50.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNe ev sahibi olan arkadaşım NURŞENE GÖNDERİYOR BAŞARILAR DİLİYORUM KOLAY GELSİN:)
Yine çok pratik bir okadarda lezzetli bir tarif . yufkadan yapılması ,dondurucuda kalabilmesi acil durumlar için bize bir kolaylık.Benim yediğim tarifte margarin kullanılmış ama sıvıyağlısıda güzel olur bence.
MALZEMELER:
4Adet yufka
125 gr margarin
2yumurta sarısı
İÇ HARCI:
5,6 Adet patates
1 soğan
maydonoz
pulbiber.karabiber.tuz(isterseniz peynirli, kaşarlı her türde hazırlayabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Yufkamızı serip üzerine eritilmiş margarini yayıyoruz ikinci yufkayada aynı işlemi uygulayıp 8 eşit parçaya kesiyoruz.hazıladığımız içten bolca kestiğimiz parçalara koyup sarıyoruz.sarma işlemi bittikten sonra tepsimize yağlı kağıt serip börekleri suya batırıp diziyoruz.sonra dondurucuya koyup donduruyoruz .kullanacağımız zaman donan börekleri çözülmeden tekrar suya daldırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyor üzerine yumurta sarısı sürüp ,180 derecede fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: