Özel Arama

5 Şubat 2010 Cuma

KURU FASÜLYE

Kış günlerin vazgeçilmezi Turşu ve pirinç pilavıyla birbirine çok yakışan Kuru fasülyeyle karşınızdayım..Bizim evin vazgeçilmezleri arasındadır ayrıca;Mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle....
Malzemeler

500 gr. kuru fasulye 250 gr. kuşbaşı 2 baş soğan 2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça 3-4 adet sivri biber Yeterince tuz, karabiber

Yapılışı

Fasulyeyi geceden tuzlu suda ıslatın. Sabahleyin yıkayıp süzün ve üstünü örtecek kadar bolca suda haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domatesi ya da sulandırılmış salçayı katın. Fasulyeleri ilave edin, üzerine biberleri doğrayın. Ve karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulyeyi pişirin...

4 yorum:

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

ayyyy ayşemm ne çok severim ne zamandır da yemıyorum bak aklıma getırdın:)harıka görunuyor ellerıne saglık canım:)sevgiler

Işıl dedi ki...

fasulyeyı hıc sevmem

Işıl dedi ki...

sevmem ben

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık...

Mutlu pazarlar..