Özel Arama

24 Kasım 2010 Çarşamba

FİNCANDA KEK

Ve sonunda hep denemek istediğim fincanda keki bende yaptım.son derece pratik bir okadarda hafif .ben üzerini pudingle servis ettim herşekilde sadede servis edilebilir.tek problem az olduğundan tadımlık gibi hissettik fırında yapılanlar göz doldururken bu kekle tekrar istiyoruz sözlerini duymak beni mutlu etti .
Malzemelre:
1 yumurta,
1.5 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
2 çay bardağı un,
2 kaşık kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Hazırlanışı:
Bütün malzemelerle güzelce kek hamuru elde edilir. Fincanlar yağlanır ve kek hamuru paylaştırılır. Tencereye yerleştirilen fincanların 2/3 'ünü geçecek şekilde su konulır. Kapağın altına temiz bir bez lerleştirilip kapatılır.(buharlaşmayla keklerin üzerine su damlamasın diye) Önce yüksek, kaynama noktasını duyduktan sonra kısık ateşte kapak 20dk asla açılmadan pişirilir. Ocağı kapadıktan 15dk sonrada kapak açılmaz. (demlenmesi için)

4 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Gerçektende bende denemiştim çok nefis oluyor elinize sağlık...

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

nefis nefis nefis diyecek başka bişiy yok.ellerine sağlık..

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

sırf fantazi olsun diye bu kekten yapacagım.....:)))

ÖZLEMCE dedi ki...

merhabalar... ben bı ıkı defa denedım ama alt kısmı pişmedi acaba nerede yanlış yapıyorum...sizi izlemeye alıyorum bende beklerim bloguma.. sıcak paylaşımlar için.