Özel Arama

24 Şubat 2011 Perşembe

Harika Bir Lezzet Gazozlu Puaça

Uzun süredir yaptığım çevremden olumlu yorumlar aldığım gazozlu puaça'nın tarifi http://cafepepela.blogspot.com/2010/06/enfes-bir-hamur-isi-gazozlu-pogacalar.html Buradan kendisinede teşekkür ediyor ve yaşadığı yerde huzura kavuşmasını diliyorum..
Malzemeler: 1 su bardağı oda ısısında sade gazoz çamlıca marka vb. yarım su bardağı su 250 gr tereyağı oda ısısında 30 gr yaş maya veya 1 çorba kaşığı toz maya 1 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz un İçine: peynir maydanoz karışımı vb. Üzerine: yumurta sarısı çörek otu vb. ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor.. Yapılışı: Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir. Afiyet Olsun

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Seymanin bu pogaçasini görmüstüm ama denemeye firsatim olmamisti. nefis gorunuyorlar canim ellerine saglik !!

yedirenk dedi ki...

POĞAÇANIZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ,ELLERNİZE SAĞLIK....

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

bende bu açmayı görmüştüm,ama gazoz nasıl bir tad bırakır o konuda tereddüt etmiştim.ellerinize sağlık,harika görünüyor.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

AYŞECİM HARİKA OLMUŞLAR ÇOK MERAK ETTİM GAZOZLU TADINI:))HEM DE YEMEK İSTEDİM
HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER

Unknown dedi ki...

hep duyarım gazozoun poğaçalara katildıgını ama bir türlü deneyemedim.ellerine saglık.Pepelaya ve bütün libyadaki vatandaşlarımıza da Allah yardım etsin.

herşey tadında dedi ki...

ellerinize sağlık paylaşımlarınız bol olsun inşallah