Özel Arama

15 Aralık 2008 Pazartesi

-KREMALI SEBZE ÇORBASI-

Kış mevsimine uygun hem vitaminli hem lezzettli kayserinin özel davetlerinin vaz geçilmez ustası olan derviş ustadan bir tarif;
MALZEMELER:
1 kabak
4 havuç
2 patates
dereotu
2 kaşık un
yarım çaybardağı süt( yada krema)
Bir adet tavuk göğsü
( isteğe bağlı olarak 1 çay bardağı bezelye)
YAPILIŞI:Sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp tavuğumuzu ayrı bir yerde haşlayalım.Tenceremizin içine tepeleme 2 kaşık unu koyup hafif kavuralım daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip , sebzelerimizi ve küçük parçalara ayrılmış tavuk etimizi katıp özleştirelim.Ocaktan inmeye yakın .Sütü ve dereotunu koyup servise hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok: