Özel Arama

2 Temmuz 2009 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ

Yaz mevsiminin gelmesiyele reçel ,turşu, v.s kışa hazırlık yapmaya başladık gene :)Aslında aynı ağastos böceği ve karınca hikayesine benzetiyorum bu durumu çünkü yazdan kışa hazırlık yapmazsak yememiz gereken reçele hasret kalıyoruz:)
MALZEMELER:
  • 2 kg. çilek
  • 2 kg. toz şeker
  • 1limon

HAZIRLANIŞI:1gece önceden çileğin üzerine , toz şekeri üzerine döküp sulanmasını sağlayın2 kg.çileği tencereye alın.Üzerine 2. kg.toz şeker ilave edin.Hiç karıştırmadan çileği pişirin. Çilek kaynarken üzerinde biriken köpüğü alın yaklaşık 1saat pişecek üzerine 1 adet limon suyu sıkın vebir taşım daha kaynatın....:)kıvamının olup olmadağını anlamak için bir kaşık alıp çay tabağına koyun ardından buz dolabına kıvam koyu ise reçeliniz olmuş demektir....

2 yorum:

hanife dedi ki...

eline sağlık çok güzel görünüyor

pembe tatlar dedi ki...

Canım benim hiç aklıma gelmemişti ağustos böceği ve karınca...Çok terinde bir benzetme:))
Reçel süper gözüküyor ellerine sağlık...