Özel Arama

16 Temmuz 2009 Perşembe

HASANPAŞA KÖFTE

Sevgili arkadaşlarım; tatil söz konusu olunca çocukların isteğine göre yemek yapıyorum...dışarıda sağlıksız beslenip ne yediğini bilip bilmemektense evde onların isteklerine göre hareket ediyorum.. hem böylelikle içim rahat ediyor hemde onlar sağlıklı beslenmiş oluyor..
--*****afiyet olsun--*****
...............................................sevgiler............................
Malzeme: 300 gr.kıyma 1 yumurta 1 soğan kurutulmuş ekmek 1 çorb ak.salça tuz,köfte baharı Püresi için: 3 patates 1 çay b.süt kaşar rendesi tuz
tereyağ
HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına 300 gr.kıymayı alın üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.1yumurtayı kırın,kurtulmuş ekmeği ilave edip tuzunu ve köfte baharı ilave edip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın elinizle yuvarlayın ve ortasını hafifçe bastırın. Fırın tepsisini yağlayın ve köfteleri bu şeklide hazırlayın fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 decelik fırında köfteleri pişirin. Püresi için ise,patatesleri haşlayın ve rendeleyip bir karıştırma kabına alın.Rendelenmiş patatesin üzerine 1 çay bardağı sütü alın üzerine kaşar peynir rendesi ve tuzu ilave edip karıştırın. Fırından köfteleri çıkartın.Patates püresini şanti torbasına alın ve köftelerin ortasına sıkın,kaşar rendesini patateslerin üzerine ilave edin ve kaşarların üzerine kızarana kadar pişirin. Sosu için ise sıvıyağ, salçayı ve suyu ilav edip bir sos elde edin. Servis tabağına pişen köfteleri alın ve sosunu da servis tabağına alın.
--------------------------afiyet olsun-----------------------------------------------

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

EN GÜZELİNİ YAPIYPRSUN CANIM EV YAPIMI GİBİSİ VARMI BAK MİS GİBİ KOKUSU BURALARI SARDI:))
ELLERİNE SAĞLIK:)

Sevil Altunel dedi ki...

AYŞEM komisyon alınmış olup görev tamamlanmıştır:))öptüm..

Sevil Altunel dedi ki...

Mübarek Miraç Kandilin kutlu olsun.
Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan, evladı olmayana hayırlı evlad,
rızgı dar olanlara bolluk, sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Duaların kabul, kandilin mübarek olsun.